Як приготувати оладки, щоб вони вийшли не тонкими міні-млинцями, а апетитними та пухкими? У приготуванні пишних оладок немає нічого складного, головне - дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України.
- Борошно. Щоб у вас вийшли пухкі оладки, обов'язково просійте борошно. Ця нехитра маніпуляція насичує борошно киснем, що у свою чергу робить тісто більш повітряним і пишним.
- Тісто. Тісто для оладок має бути досить густим, але при цьому тягучим, за консистенцією схожим на сметану. Тут головне знайти золоту середину з борошном: якщо додати його занадто мало, тісто розтечеться на сковороді, якщо переборщити з борошном – буде тугим і клейковатим.
- Цукор. Велика кількість цукру незмінно призводить до того, що тісто падає і оладки розтікаються на пательні. Якщо хочете пухкі оладки, робіть тісто пріснуватим, а солодкість додавайте вже після готування, поливаючи страву медом, сиропом або варенням.
- Температура. Всі продукти, які використовуються в рецепті, мають бути кімнатної температури. Просто дістаньте їх хвилин за 40 до початку готування.
- Час. Після того, як приготуєте тісто, дайте йому відпочити: залиште хвилин на 15-20 у кімнатній температурі.
- Сковорідка. Для приготування оладок сковорідку потрібно дуже добре розігріти. Потім треба змастити розпечену поверхню маслом і одразу починати викладати ложкою тісто.
А тепер, власне, рецепт. Для приготування пишних оладок нам знадобиться:
- кефір – 250 мл
- яйце – 1 шт.
- борошно – 200 г
- цукор – 1 ст. л.
- сіль – щіпка
- сода – 1/4 ч. л.
- олія – для смаження
Нагадуємо, всі продукти повинні бути кімнатної температури.
- Борошно просіяти.
- У мисці збити яйце з цукром і дрібкою солі. Додати кефір, розмішати. Всипати соду.
- Частинами додавати просіяне борошно, постійно вимішуючи. Після цього залишити тісто відпочити на 15-20 хвилин.
- Смажити на розпеченій і змащеній маслом сковорідці до золотистого кольору з обох боків.
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...
Православна церква України 20 січня за новим стилем вшановує пам'ять вірменського священика і пророка Євфимія Великого. За старим стилем 20 січня відзначають Собор Іоанна Хрестителя або по-народному - Іванів день.
. Цей день здавна вважається небезпе...