Дуже смачно! Як приготувати пишні оладки: Детальний рецепт і 6 лайфхаків

Як приготувати оладки, щоб вони вийшли не тонкими міні-млинцями, а апетитними та пухкими? У приготуванні пишних оладок немає нічого складного, головне - дотримуватися кількох правил, передають Патріоти України.

  • Борошно. Щоб у вас вийшли пухкі оладки, обов'язково просійте борошно. Ця нехитра маніпуляція насичує борошно киснем, що у свою чергу робить тісто більш повітряним і пишним.
  • Тісто. Тісто для оладок має бути досить густим, але при цьому тягучим, за консистенцією схожим на сметану. Тут головне знайти золоту середину з борошном: якщо додати його занадто мало, тісто розтечеться на сковороді, якщо переборщити з борошном – буде тугим і клейковатим.
  • Цукор. Велика кількість цукру незмінно призводить до того, що тісто падає і оладки розтікаються на пательні. Якщо хочете пухкі оладки, робіть тісто пріснуватим, а солодкість додавайте вже після готування, поливаючи страву медом, сиропом або варенням.
  • Температура. Всі продукти, які використовуються в рецепті, мають бути кімнатної температури. Просто дістаньте їх хвилин за 40 до початку готування.
  • Час. Після того, як приготуєте тісто, дайте йому відпочити: залиште хвилин на 15-20 у кімнатній температурі.
  • Сковорідка. Для приготування оладок сковорідку потрібно дуже добре розігріти. Потім треба змастити розпечену поверхню маслом і одразу починати викладати ложкою тісто.

А тепер, власне, рецепт. Для приготування пишних оладок нам знадобиться:

  • кефір – 250 мл
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 200 г
  • цукор – 1 ст. л.
  • сіль – щіпка
  • сода – 1/4 ч. л.
  • олія – для смаження

Нагадуємо, всі продукти повинні бути кімнатної температури.

  1. Борошно просіяти.
  2. У мисці збити яйце з цукром і дрібкою солі. Додати кефір, розмішати. Всипати соду.
  3. Частинами додавати просіяне борошно, постійно вимішуючи. Після цього залишити тісто відпочити на 15-20 хвилин.
  4. Смажити на розпеченій і змащеній маслом сковорідці до золотистого кольору з обох боків.

"Сильний союзник здоров’я та сяйва шкіри": Названо овоч, який сповільнює старіння

вівторок, 9 вересень 2025, 13:05

Коли креми та маски вже не дають бажаного ефекту, варто шукати підтримку не лише зовні, а й в харчуванні. Одним із найпотужніших овочів для уповільнення старіння зсередини вчені називають броколі, передають Патріоти України. У броколі міститься сульфор...

Намерзає лід у холодильнику? Цей лайфхак дозволить забути про проблему

вівторок, 9 вересень 2025, 12:05

Намерзання льоду у холодильнику чи морозильній камері - не тільки неприємність, а й додаткові витрати електроенергії та ризик поломки техніки. Але є простий спосіб запобігти цій проблемі ще до її появи, передають Патріоти України. Автор популярного You...