
Відомий український ресторатор, шеф-кухар Євген Клопотенко поділився з шанувальниками класичним рецептом шарлотки, якої навчився у Le Cordon Bleu, передають Патріоти України.
Шарлотка – десерт-пиріг французької кухні. За словами кулінарного експерта Євгена Клопотенка сьогодні шарлоткою називають будь-який бісквіт з фруктами чи ягодами.
Автентична французька шарлотка готується зовсім по-іншому. Одна з перших шарлоток, яку придумали у XVII столітті, складалась з хліба, масла, яблук та цукру, і рецепт її особливий. Найголовніше в класичній шарлотці – правильна форма.
У Франції цю страву готують тільки в спеціальній напівкруглій формі. Це важливо – знайти правильну форму для шарлотки. Від неї залежить якість цього десерту.
Шарлотка та що бісквіт, та що з яблуками, може бути не лише з яблуками. Зараз шарлоткою називають будь-який бісквіт з фруктами чи ягодами. Тому, щоб вийшов божественний пиріг, потрібно обрати начинку, яка не містить багато соку. В гіршому випадку шарлотка просто не зможе запектися, – прокоментував Євген Клопотенко
За цим рецептом шарлотка виходить ніжною, повітряною, яка сподобається усім. Також шеф-кухар пропонує експериментувати зі спеціями – додавати ванільний цукор, корицю, обирати на власний смак.
Цей простий тест допоможе швидко розібратися, що вас мотивує в житті. На зображенні чотири коти з різними позами - виберіть того, який привернув вашу увагу першим. Кожен варіант описує ваші пріоритети та потенційний шлях до самореалізації, передають Па...
Банани, як стверджують кардіологи, завдяки вмісту калію допомогають контролювати гіпертонію. Калій знижує вплив натрію на організм та зменшує напругу в стінках кровоносних судин, передають Патріоти України. А ще цей фрукт завдяки триптофану та мінерала...