Дуже смачно! Як приготувати шарлотку: Рецепт від Євгена Клопотенка

Відомий український ресторатор, шеф-кухар Євген Клопотенко поділився з шанувальниками класичним рецептом шарлотки, якої навчився у Le Cordon Bleu, передають Патріоти України.

Шарлотка – десерт-пиріг французької кухні. За словами кулінарного експерта Євгена Клопотенка сьогодні шарлоткою називають будь-який бісквіт з фруктами чи ягодами.

Автентична французька шарлотка готується зовсім по-іншому. Одна з перших шарлоток, яку придумали у XVII столітті, складалась з хліба, масла, яблук та цукру, і рецепт її особливий. Найголовніше в класичній шарлотці – правильна форма.

У Франції цю страву готують тільки в спеціальній напівкруглій формі. Це важливо – знайти правильну форму для шарлотки. Від неї залежить якість цього десерту.

Шарлотка та що бісквіт, та що з яблуками, може бути не лише з яблуками. Зараз шарлоткою називають будь-який бісквіт з фруктами чи ягодами. Тому, щоб вийшов божественний пиріг, потрібно обрати начинку, яка не містить багато соку. В гіршому випадку шарлотка просто не зможе запектися, – прокоментував Євген Клопотенко

За цим рецептом шарлотка виходить ніжною, повітряною, яка сподобається усім. Також шеф-кухар пропонує експериментувати зі спеціями – додавати ванільний цукор, корицю, обирати на власний смак.

Рецепт шарлотки

  1. Для приготування шарлотки у каструлі розтопіть вершкове масло.
  2. З хлібних тостів виріжте м'яку частину, занурте в розтоплене масло. Частину викладіть на дно форми, іншу – наріжте прямокутниками, викладіть по колу.
  3. Для приготування яблучного конфітюру помийте, почистіть яблука, наріжте скибочками. Викладіть у каструлю, додайте воду, цукор, родзинки, коньяк, корицю, духмяний перець. Варіть протягом 15-20 хвилин до загустіння.
  4. Викладіть конфітюр у форму з хлібом, зверху посипте панірувальними сухарями або хлібною крихтою.
  5. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 25 хвилин до готовності.
  6. Дістаньте шарлотку, накрийте форму тарілкою, переверніть, щоб дно шарлотки було зверху. Зніміть форму. Задекоруйте медом. Смачного!

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...