Відомий український ресторатор, шеф-кухар Євген Клопотенко поділився з шанувальниками класичним рецептом шарлотки, якої навчився у Le Cordon Bleu, передають Патріоти України.
Шарлотка – десерт-пиріг французької кухні. За словами кулінарного експерта Євгена Клопотенка сьогодні шарлоткою називають будь-який бісквіт з фруктами чи ягодами.
Автентична французька шарлотка готується зовсім по-іншому. Одна з перших шарлоток, яку придумали у XVII столітті, складалась з хліба, масла, яблук та цукру, і рецепт її особливий. Найголовніше в класичній шарлотці – правильна форма.
У Франції цю страву готують тільки в спеціальній напівкруглій формі. Це важливо – знайти правильну форму для шарлотки. Від неї залежить якість цього десерту.
Шарлотка та що бісквіт, та що з яблуками, може бути не лише з яблуками. Зараз шарлоткою називають будь-який бісквіт з фруктами чи ягодами. Тому, щоб вийшов божественний пиріг, потрібно обрати начинку, яка не містить багато соку. В гіршому випадку шарлотка просто не зможе запектися, – прокоментував Євген Клопотенко
За цим рецептом шарлотка виходить ніжною, повітряною, яка сподобається усім. Також шеф-кухар пропонує експериментувати зі спеціями – додавати ванільний цукор, корицю, обирати на власний смак.
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...