Дуже смачно! Як приготувати смачні та бюджетні картопляні зрази

Картопляні зрази часто виручають, коли треба швидко щось дістати з морозилки і підсмажити на вечерю. Їх можна заморозити і швидко підсмажити, коли у вас немає часу готувати вечерю, передають Патріоти України

Подробиці

Для приготування картопляного тіста треба взяти:

  • 1 кг картоплі
  • 1 яйце
  • 3 ст. л. борошна
  • на смак сіль, перець, сушений часник

Для начинки можна брати капусту, м’ясний фарш, сир, гриби. Орієнтуйтеся на ваш смак та вибір продуктів у холодильнику.

Картоплю очищуємо, заливаємо водою, солимо і відварюємо до повної готовності. Далі робимо пюре, але не додавайте ніяких рідин (молоко, вершки, воду, в якій варилася картопля). Основа з картоплі має бути максимально сухою.

Коли пюре охолоне, додайте сіль, спеції, яйце, перемішайте. Потім додайте борошно і замісіть тісто. Воно добре буде ліпитися.

Зробіть кульку, розплескайте, покладіть начинку, мов у пиріжок, надайте форми і відправте смажитися до золотої скоринки.

Розім’яти її пальцями. Покласти начинку і зліпити краї, продаючи форму овального чи круглого пиріжка.

Готові зрази обсмажити на середньому вогні з двох боків до рум’яної скоринки.

Джерело: ПростоВей

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...