
Млинці з різними начинками - це дуже смачно, але ж можна піти далі і приготувати цілий торт із млинців. Щоб довго не возитися, з кремом я пропоную взяти збиті вершки, пасту Nutella і ароматну апельсинову цедру. Просто, смачно і красиво - ідеальний варіант на Масницю, передають Патріоти України.
Час підготовки - 20 хвилин
Час приготування - 15 хвилин
Час на охолодження - 3 години
Для млинців
борошно - 130 г
молоко - 340 мл
яйце - 2 шт.
соняшникова олія (і додатково для смаження) - 2 ст. л.
цукор - 2 ст. л.
сіль - 1 щіпка
Для крему
паста nutella - 3 ст. л.
цедра апельсина (цедра одного апельсина) - 5 г
вершки (33% жирності) - 250 мл
ядра лісових горіхів (для посипання) - 30 г
Приготування:
Борошно просійте. Змішайте в мисці яйце, сіль, цукор, олію і перемішайте віночком до однорідного стану. Додайте борошно і добре перемішайте. Влийте молоко невеликими порціями і перемішайте суміш віночком.
Сковорідку змастіть невеликою кількістю олії і за допомогою ополоника вилийте тісто на сковорідку і розподіліть його по всій поверхні, нахиляючи сковорідку з боку в бік. Я використовував сковорідку з діаметром дна 15 см, щоб торт вийшов не надто великим. Випікайте 1 хвилину, потім переверніть на іншу сторону і випікайте ще одну хвилину. Викладіть на тарілку і випікайте інші млинці, періодично змащуючи сковорідку олією. Для приготування цього торта мені знадобилося 12 млинців.
Цедру апельсина натріть на дрібній тертці. Вершки збийте до стійких піків. Змішайте їх у мисці разом із пастою Nutella і апельсиновою цедрою до однорідного стану за допомогою силіконової лопатки.
Змастіть млинці кремом і поставте торт у холодильник на 2-3 години. Під час подавання посипте торт меленим фундуком.
26 квітня за новим стилем (9 травня за старим) вшановують єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За юліанським календарем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. ***. Святий Василь жив у IV столітті в місті Амасії (Мала Азія). ...
Для приготування горохового супу або гарніру може знадобитись досить багато часу. Навіть при попередньому замочуванні бобова культура не завжди піддається впливу. Якщо ви хочете перемогти в цій кулінарній битві, читайте далі про план дій, передають Пат...