Піца - це їжа, яку обожнюють і дорослі, і діти. І якщо ви вже перепробували всі можливі варіанти піц, включаючи гавайську піцу, радимо вам приготувати закриту піцу, передають Патріоти України.
Закрита піца, або як її ще називають кальцоне, є типовим блюдом для центральних і південних регіонів Італії. По суті це закритий пиріг у формі півмісяця.
Інгредієнти для тіста: борошно (250 г), вода (160 мл), сухі дріжджі (5 г), оливкова олія (25 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: куряче філе (150-200 г), помідор (1-2 шт.), цибуля (1 шт.), сир твердий (80 г), сир моцарелла (80 г), зелена цибуля, болгарський перець (0,5 шт.), оливки (7-8 шт.), сіль, перець.
Приготування:
У теплій кип'яченій воді розчиняємо дріжджі, потім додаємо до них цукор, перемішуємо і залишаємо на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. Потім додаємо масло і сіль.
Просіваємо борошно через сито, а потім викладаємо його гіркою на робочій поверхні. У центрі борошна робимо невелике заглиблення і поступово заповнюємо його дріжджовою сумішшю.
Замішуємо тісто, скачуємо його в кулю, кладемо в миску, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце приблизно на одну годину. Поки тісто підходить, займемося начинкою.
Куряче філе миємо під проточною водою, ріжемо на акуратні шматочки і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.
Цибулю миємо, чистимо від лушпиння, ріжемо. Помідор миємо, обдаємо окропом, знімаємо з нього шкірку. Потім ріжемо часточками середнього розміру. Болгарський перець очищуємо від насіння і дрібно нарізаємо кубиком. Оливки ріжемо навпіл.
Твердий сир натираємо на терці, а моцарелу ріжемо дрібними кубиками.
Тісто розгортаємо в круглий тонкий пласт. Візуально ділимо наше коло і викладаємо начинку на одну половину тіста, солимо, перчимо, зверху посипаємо сиром. Накриваємо інгредієнти другою половиною тіста, защипуючи краї. У нас виходить ніби великий вареник.
Деко змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом, викладаємо на нього нашу закриту піцу. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо в ній кальцоне 30-40 хвилин - залежно від потужності духовки.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
В багатьох салатах використовують буряк. Він має приємну текстуру, досить нейтральний смак коренеплоду та добре поєднується з іншими інгредієнтами. Найчастіше згадують про «Оселедець під шубою» та «Вінегрет». Ще можна приготувати буряк з бринзою, кунжу...