Піца - це їжа, яку обожнюють і дорослі, і діти. І якщо ви вже перепробували всі можливі варіанти піц, включаючи гавайську піцу, радимо вам приготувати закриту піцу, передають Патріоти України.
Закрита піца, або як її ще називають кальцоне, є типовим блюдом для центральних і південних регіонів Італії. По суті це закритий пиріг у формі півмісяця.
Інгредієнти для тіста: борошно (250 г), вода (160 мл), сухі дріжджі (5 г), оливкова олія (25 мл), сіль (1 ч. л.), цукор (0,5 ч. л.).
Інгредієнти для начинки: куряче філе (150-200 г), помідор (1-2 шт.), цибуля (1 шт.), сир твердий (80 г), сир моцарелла (80 г), зелена цибуля, болгарський перець (0,5 шт.), оливки (7-8 шт.), сіль, перець.
Приготування:
У теплій кип'яченій воді розчиняємо дріжджі, потім додаємо до них цукор, перемішуємо і залишаємо на 10-20 хвилин при кімнатній температурі. Потім додаємо масло і сіль.
Просіваємо борошно через сито, а потім викладаємо його гіркою на робочій поверхні. У центрі борошна робимо невелике заглиблення і поступово заповнюємо його дріжджовою сумішшю.
Замішуємо тісто, скачуємо його в кулю, кладемо в миску, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце приблизно на одну годину. Поки тісто підходить, займемося начинкою.
Куряче філе миємо під проточною водою, ріжемо на акуратні шматочки і обсмажуємо на сковороді з рослинним маслом.
Цибулю миємо, чистимо від лушпиння, ріжемо. Помідор миємо, обдаємо окропом, знімаємо з нього шкірку. Потім ріжемо часточками середнього розміру. Болгарський перець очищуємо від насіння і дрібно нарізаємо кубиком. Оливки ріжемо навпіл.
Твердий сир натираємо на терці, а моцарелу ріжемо дрібними кубиками.
Тісто розгортаємо в круглий тонкий пласт. Візуально ділимо наше коло і викладаємо начинку на одну половину тіста, солимо, перчимо, зверху посипаємо сиром. Накриваємо інгредієнти другою половиною тіста, защипуючи краї. У нас виходить ніби великий вареник.
Деко змащуємо рослинною олією або застилаємо пергаментом, викладаємо на нього нашу закриту піцу. Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо в ній кальцоне 30-40 хвилин - залежно від потужності духовки.
Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...