Дуже смачно! Як приготувати запіканку з кабачків, хлібу та сиру (рецепт)

Для приготування запіканок дуже добре підходять різноманітні овочі. Вони не тільки наповняють страву додатковим смаком, але й роблять її більш корисною. Порадуйте себе легкою та ніжною французькою стравою, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Кабачок1 шт.
  • Молоко100 мл
  • Твердий сир50-70 г
  • Хліб100 г
  • Яйце1 шт.

Рецепт приготування

1. Наріжте кабачок тонкими скибочками. Протушкуйте декілька хвилин кабачки в сковорідці, додавши трохи води, до м’якості. Трохи посоліть.

2. Наріжте хліб кубиками. Сир наріжте кубиками трохи дрібнішими, ніж хліб. Дрібно поріжте зелену цибулю, петрушку і кріп.

3. Збийте яйце з молоком, дрібкою солі та чорним меленим перцем. Перемішайте кабачки, хліб і зелень.

4. Залийте кабачки рідкою сумішшю, ще раз перемішайте і викладіть у глибоку форму для запікання, змащену вершковим маслом.

5. Запікайте в духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, 20 хвилин, до легкого зарум’янення поверхні. Кришкою не накривати.

Поради щодо приготування

Для рецепта найкраще підійдуть кабачки без грубої шкірки та насіння. Таку запіканку можна робити в духовці або в мультиварці. Запіканка з кабачків в мультиварці готується дуже легко, недовго, а головне дає прекрасний результат. Адже страва виходить смачною, корисною та апетитною.

А ви це знали? Що не можна ставити на підвіконня - залишитеся без щастя та грошей

п’ятниця, 14 листопад 2025, 12:45

Підвіконня вважається енергетичним кордоном між внутрішнім світом дому та зовнішнім. Згідно з народними прикметами, предмети, розташовані на ньому, можуть або залучати добробут, або, навпаки, блокувати його, провокуючи фінансові проблеми, сварки та зан...

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

п’ятниця, 14 листопад 2025, 12:15

Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...