
Цю страву господині готують на будь-який випадок: і на святковий стіл, і до звичайного сімейного обіду чи вечері. Таку страву оцінять усі і навіть попросять добавки. Готується воно легко, а продукти найдоступніші.
Інгредієнти (для форми 26-28 см):
- філе курки (індички) – 0,5 кг;
- картопля – 0,5 кг;
- помідори – 1-2 штуки;
- сир (за бажанням);
- вершки (10%) – 80-100 мл;
- курячі яйця – 2 штуки;
- сметана – 2 столові ложки;
- сіль.
Для маринаду:
- паприка (солодка), часник (сушений), кріп (сушений) – по 1 чайній ложці;
- сіль – ½ чайної ложки;
- майонез – 2 столові ложки.
Покрокове приготування
- Філе курки (індички) нарізають кубиками. Додають паприку, часник, кріп, сіль та майонез. Інгредієнти перемішують та залишають маринуватися на 15 хв.
- Форму змащують олією і укладають картопля кружальцями. Зверху кладуть філе курки (індички).
- Далі готують заливку: змішують яйця, сметану, вершки та сіль. Інгредієнти перемішують до однорідності та заливають у форму.
- Викладають кружальцями помідори та, за бажанням, посипають тертим сиром. Все це накривають фольгою і відправляють запікатися в духовку на 60 хв. за температури 180 градусів.
- Через годину фольгу прибирають та запікають ще 15 хв., але температуру збільшують до 200 градусів.
- Страву прикрашають свіжою зеленню та подають до столу.
Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...
Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...