Дуже смачно! Як зробити домашні пампушки: Рецепт і варіанти заправки

На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину не тільки домашньою випічкою, а й смачними основними стравами. Ідеальним доповненням до будь-якого супу будуть пампушки, передають Патріоти України.

Інгредієнти для пампушок: вода (1 склянка), цукор (1 ст. л.), соняшникова олія (3 ст. л.), сіль (щіпка), сухі дріжджі (1 пакетик), борошно (3 склянки), яєчний жовток (1 шт.).

Приготування:

Розігріваємо воду - вона повинна бути близько 50-60°C.

Просіваємо через сито борошно.

Беремо миску і з'єднуємо в ній підігріту воду, масло, цукор, сіль, дріжджі і просіяне борошно.

Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не буде відставати від рук.

Скачує тісто в кулю, кладемо в посуд і накриваємо зверху чистим рушником або харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на півгодини-годину.

Після цього поділяємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо кульки розміром з куряче яйце.

Деко або форму для випічки змащуємо рослинною олією і розкладаємо кульки на відстані приблизно 1 см один від одного. Залишаємо на 20-30 хвилин для вистоювання.

Розігріваємо духовку до 200°C.

Змащуємо пампушки жовтком і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.

Потім поливаємо пампушки соусом і подаємо до столу.

  • Часникова заправка

Інгредієнти: часник (3 зубчики), сіль (1 ч. л.), соняшникова олія (2 ст. л.), холодна вода (50 мл), кріп (пучок).

Приготування:

Часник очищаємо від шкірки, кріп або іншу зелень миємо й дрібно ріжемо.

У чашу блендера висипаємо часник, сіль, воду і рослинну олію. Подрібнюємо до однорідної консистенції, додаємо нарізану зелень.

Поливаємо нашою заправкою готові пампушки.

Смачного!

  • Луково-часникова підлива

Інгредієнти: цибуля (2 шт.), часник (3-4 зубчики), масло (2 ст. л.), вода (100-150 мл), сіль.

Приготування:

Цибулю і часник чистимо, цибулю нарізаємо півкільцями або соломкою.

Розігріваємо сковороду і обсмажуємо цибулю з рослинною олією до золотистого кольору.

Часник тремо на терці або пропускаємо через прес. Додаємо смажитися до цибулі.

Додаємо в сковороду воду, солимо, перчимо.

Тушкуємо на невеликому вогні ще 5 хвилин.

Подаємо до пампушок і борщу.

Смачного!

Джерело: Апостроф

Варто знати! Основні правила заряджання, що продовжать "життя" смартфона

вівторок, 26 серпень 2025, 18:12

Смартфон ми підзаряджаємо щодня, і саме ці звички визначають, скільки проживе батарея. Дотримання кількох простих правил допоможе уникнути передчасної зношеності та відкласти дорогу заміну акумулятора. Про це пише iTechua, передають Патріоти України. Щ...

Хочете мозок, як у 20 років? Дослідження дає простий рецепт

вівторок, 26 серпень 2025, 17:15

Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...