Дуже смачно! Як зробити домашні пампушки: Рецепт і варіанти заправки

На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину не тільки домашньою випічкою, а й смачними основними стравами. Ідеальним доповненням до будь-якого супу будуть пампушки, передають Патріоти України.

Інгредієнти для пампушок: вода (1 склянка), цукор (1 ст. л.), соняшникова олія (3 ст. л.), сіль (щіпка), сухі дріжджі (1 пакетик), борошно (3 склянки), яєчний жовток (1 шт.).

Приготування:

Розігріваємо воду - вона повинна бути близько 50-60°C.

Просіваємо через сито борошно.

Беремо миску і з'єднуємо в ній підігріту воду, масло, цукор, сіль, дріжджі і просіяне борошно.

Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не буде відставати від рук.

Скачує тісто в кулю, кладемо в посуд і накриваємо зверху чистим рушником або харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на півгодини-годину.

Після цього поділяємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо кульки розміром з куряче яйце.

Деко або форму для випічки змащуємо рослинною олією і розкладаємо кульки на відстані приблизно 1 см один від одного. Залишаємо на 20-30 хвилин для вистоювання.

Розігріваємо духовку до 200°C.

Змащуємо пампушки жовтком і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.

Потім поливаємо пампушки соусом і подаємо до столу.

  • Часникова заправка

Інгредієнти: часник (3 зубчики), сіль (1 ч. л.), соняшникова олія (2 ст. л.), холодна вода (50 мл), кріп (пучок).

Приготування:

Часник очищаємо від шкірки, кріп або іншу зелень миємо й дрібно ріжемо.

У чашу блендера висипаємо часник, сіль, воду і рослинну олію. Подрібнюємо до однорідної консистенції, додаємо нарізану зелень.

Поливаємо нашою заправкою готові пампушки.

Смачного!

  • Луково-часникова підлива

Інгредієнти: цибуля (2 шт.), часник (3-4 зубчики), масло (2 ст. л.), вода (100-150 мл), сіль.

Приготування:

Цибулю і часник чистимо, цибулю нарізаємо півкільцями або соломкою.

Розігріваємо сковороду і обсмажуємо цибулю з рослинною олією до золотистого кольору.

Часник тремо на терці або пропускаємо через прес. Додаємо смажитися до цибулі.

Додаємо в сковороду воду, солимо, перчимо.

Тушкуємо на невеликому вогні ще 5 хвилин.

Подаємо до пампушок і борщу.

Смачного!

Джерело: Апостроф

Достатньо лише 4 тис. кроків: Нове дослідження показало, як легко продовжити життя

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 8:15

Дослідники з’ясували, що навіть мінімальна фізична активність може суттєво знизити ризик передчасної смерті у людей старшого віку, передають Патріоти України. Згідно з новим дослідженням, люди похилого віку, які проходять лише 4 тисячі кроків на тижден...

Ця звична звичка може бути небезпечною: Ось кому не можна пити каву

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 7:46

Кава - улюблений напій мільйонів, але вона не підходить усім. Медики наголошують, що є категорії людей, для яких кофеїн може бути шкідливим і навіть небезпечним, передають Патріоти України. Кому слід уникати кави:. Медики радять тим, хто входить у ці г...