На вихідних чимало господинь намагаються балувати свою родину не тільки домашньою випічкою, а й смачними основними стравами. Ідеальним доповненням до будь-якого супу будуть пампушки, передають Патріоти України.
Інгредієнти для пампушок: вода (1 склянка), цукор (1 ст. л.), соняшникова олія (3 ст. л.), сіль (щіпка), сухі дріжджі (1 пакетик), борошно (3 склянки), яєчний жовток (1 шт.).
Приготування:
Розігріваємо воду - вона повинна бути близько 50-60°C.
Просіваємо через сито борошно.
Беремо миску і з'єднуємо в ній підігріту воду, масло, цукор, сіль, дріжджі і просіяне борошно.
Замішуємо тісто до тих пір, поки воно не буде відставати від рук.
Скачує тісто в кулю, кладемо в посуд і накриваємо зверху чистим рушником або харчовою плівкою. Прибираємо в тепле місце на півгодини-годину.
Після цього поділяємо тісто на невеликі шматочки і скачуємо кульки розміром з куряче яйце.
Деко або форму для випічки змащуємо рослинною олією і розкладаємо кульки на відстані приблизно 1 см один від одного. Залишаємо на 20-30 хвилин для вистоювання.
Розігріваємо духовку до 200°C.
Змащуємо пампушки жовтком і відправляємо в духовку на 20-25 хвилин.
Потім поливаємо пампушки соусом і подаємо до столу.
Інгредієнти: часник (3 зубчики), сіль (1 ч. л.), соняшникова олія (2 ст. л.), холодна вода (50 мл), кріп (пучок).
Приготування:
Часник очищаємо від шкірки, кріп або іншу зелень миємо й дрібно ріжемо.
У чашу блендера висипаємо часник, сіль, воду і рослинну олію. Подрібнюємо до однорідної консистенції, додаємо нарізану зелень.
Поливаємо нашою заправкою готові пампушки.
Смачного!
Інгредієнти: цибуля (2 шт.), часник (3-4 зубчики), масло (2 ст. л.), вода (100-150 мл), сіль.
Приготування:
Цибулю і часник чистимо, цибулю нарізаємо півкільцями або соломкою.
Розігріваємо сковороду і обсмажуємо цибулю з рослинною олією до золотистого кольору.
Часник тремо на терці або пропускаємо через прес. Додаємо смажитися до цибулі.
Додаємо в сковороду воду, солимо, перчимо.
Тушкуємо на невеликому вогні ще 5 хвилин.
Подаємо до пампушок і борщу.
Смачного!
Православне свято 23 листопада за новим календарем (6 грудня за старим) - день пам'яті святителя Амфілохія. Також сьогодні поминають усіх, в Україні голодом заморенних. За юліанським календарем - день пам'яті апостолів від 70-ти - Іродіона, Ераста, Олі...
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...