Дуже смачно! Картопляні млинці: Кращий рецепт для будь-якої начинки

Почалася Масляна, яка триватиме цілий тиждень, з 8 по 14 березня. Зрозуміло, головною і затребуваною стравою в період Сирного тижня будуть млинці - солодкі і прісні, пухкенькі й ажурні, з начинкою і пустушки, на будь-який смак, розмір і колір, передають Патріоти України.

Наприклад, як вам варіант домашніх млинчиків із картопляного тіста? Виходить дуже смачно, апетитно, зовсім нескладно і не схоже на прості деруни. До того ж у таку універсальну "упаковку" підійде практично будь-яка начинка, адже з картоплею поєднується безліч продуктів – від сиру, грибів і овочів до м'яса і риби.

Картопляні млинці на Масляну-2021

Щоб приготувати картопляні млинці, вам знадобиться:

  • 2 картоплини
  • 1 зубок часнику
  • трохи кропу
  • 2 яйця
  • 1 склянка борошна
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1,5 склянки молока
  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • щіпка куркуми
  • сіль за смаком

Як готувати картопляні млинці – покроковий рецепт:

  1. Яйця розітріть із сіллю і цукром, влийте молоко і збийте вінчиком.
  2. Поступово всипайте просіяне борошно і перемішуйте, щоб вийшло тісто з консистенцією рідкої сметани.
  3. Додайте 1 ст. ложку рослинної олії, щоб млинці в процесі смаження не прилипали.
  4. Дайте тісту трохи настоятися, а тим часом займіться картоплею.
  5. Сиру картоплю очистіть від шкірки і потріть на дрібній тертці.
  6. До картоплі натріть зубок часнику, додайте подрібнений кріп, куркуму і перемішайте.
  7. Можете за бажанням додати й інші улюблені спеції.
  8. Введіть картопляну масу в тісто й акуратно перемішайте вінчиком до однорідності.
  9. Гарненько розігрійте сковороду і змастіть її олією. Надалі додавати олію не знадобиться.
  10. Перемішайте тісто, налийте порцію на сковороду і розподіліть по всій площині.
  11. Випікайте картопляні млинці до золотистого кольору з обох боків протягом приблизно 2-3 хвилин.
  12. Подавайте картопляні млинці як самостійну страву з соусом, сметаною або з будь-якою начинкою.

Смачного!

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...

А ви це знали? Чи потрібно знімати пінку з м'яса під час варіння

четвер, 21 листопад 2024, 16:56

Якщо ви хоча б раз готували бульйон з м'ясом, ви помічали, що на поверхні води з'являється пінка. Одні її знімають, інші залишають як є. Тож давайте розбиратися, чи потрібно прибирати пінку з м'яса під час варіння, передають Патріоти України з посиланн...