Дуже смачно! Клопотенко розкрив секретний інгредієнт для приготування ідеальної аджики на зиму

Ресторатор Євген Клопотенко поділився рецептом смачної аджики на зиму. Переможець "МастерШеф" додав у соус секретний інгредієнт, завдяки якому він вийде пікантним і незвичайним. Своїм рецептом кулінар поділився на особистому сайті, зазначають Патріоти України.

Кілька порад і той самий таємний компонент

Кулінар каже, що томати для аджики можна брати не тільки червоні, але і жовті, рожеві, чорні. Можна навіть їх заміксувати, щоб колір соусу вийшов незвичайним. Головне - овочі повинні бути м'ясистими з мінімумом насіння.

Солодкі перці теж можна взяти різних кольорів, а з жовтих перців і томатів вийде аджика незвичного кольору. Гостроту можна регулювати самостійно, експериментуючи з кількістю гострого перцю в ньому.

Яблука повинні бути обов'язково кислими - чим кисліше, тим краще. Ідеально підійде "Симиренко". В якості секретного інгредієнта для аджики Клопотенко порадив додати сливи або абрикоси, які додадуть ледве помітну солодкість.

Інгредієнти для аджики (на 1,5 л):

  • Томати - 1,5 кг
  • Ріпчаста цибуля - 2 шт.
  • Морква - 3 шт.
  • Солодкий перець - 2 шт.
  • Кислі яблука - 3 шт.
  • Перець чилі - 3-4 шт.
  • Часник - 2 головки.
  • Соняшникова олія - 1/2 склянки
  • Оцет 9% - 1/2 склянки
  • Цукор - 100 г
  • Сіль - 1,5 ст. л.

Покрокове приготування страви

Візьміть всі овочі (томати, цибуля, морква, солодкий перець, яблука, чилі, часник), помийте, очистіть і наріжте такими шматочками, якими зручно пропускати через м'ясорубку з дрібною насадкою.

Пропустіть овочі через м'ясорубку (крім часнику). Перелийте подрібнену масу в каструлю, в якій будете варити аджику, і додайте 1,5 ст. л. солі, 1/2 склянки соняшникової олії, 100 г цукру і 1/2 склянки оцту.  

Варіть аджику на невеликому вогні протягом 60 хвилин. За 10 хвилин до готовності додайте часник, попередньо пропустивши його через часникодавилку або натерши на дрібну тертку. 

Стерилізуйте банки і готову аджику розкладіть по ним, закупорте кришками. Зберігайте банки з аджикою в прохолодному місці. 

Все просто! Як прибрати неприємний запах із холодильника

середа, 10 грудень 2025, 18:45

Неприємний запах у холодильнику виникає швидко, навіть якщо холодильник регулярно мити й стежити за продуктами. Достатньо одного зіпсованого інгредієнта або відкритої упаковки, щоб усередині з’явився стійкий аромат, який не зникає одразу після прибиран...

Це справді працює! Як перестати заїдати стрес

середа, 10 грудень 2025, 17:45

Їсти, коли на роботі конфлікт, їсти, коли в сім'ї розлади та постійно заїдати будь-який стрес — з такою проблемою стикається кожна третя людина. Як результат ми отримуємо проблеми зі здоров'ям і зайву вагу. Експерти кажуть: не дозволяйте своїм емоціям ...