Дуже смачно! Приготувавши яловичину в такому маринаді, ви здивуєтеся, яким м'яким вийде м'ясо

Смачний маринад для стейка з яловичини. Васабі можна замінити на гостру гірчицю. Ці інгредієнти добре розм'якшують м'ясо, а гострота іде під час обсмажування, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Яловичина — 500 грамів
  • Васабі — 2 ст. л. (або гостра російська гірчиця)
  • Соєвий соус — 2 ст. л.
  • Часник — 1 головка
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Кунжут — 15 грамів
  • Чорний перець — за смаком

Приготування

1. Змішати 2 ст. л. соєвого соусу, 2 ст. л. васабі (або гострої гірчиці).

2. Обмазати яловичину маринадом і залишити маринуватися. Чим більше м'ясо буде маринуватися, тим інтенсивніше буде смак соєвого соусу і васабі. Якщо будете маринувати в холодильнику, то необхідно дістати з холодильника десь за 1-1,5 години, щоб м'ясо прогрілося до кімнатної температури.

3. На сковороді розігріти рослинну олію та обсмажити зубчики часнику. Для прожарювання «медіум» смажити стейк по 2-2,5 хвилини з кожного боку. Готовий стейк зняти зі сковороди, загорнути у фольгу і залишити відпочивати на 10-15 хвилин.

4. Обсмажити на сковороді кунжут. Посипати стейк зі всіх сторін кунжутом. Для подачі можна використовувати соус васабі, тонко нарізаний дайкон (японська редька), соєвий соус.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Це може здивувати! Про що насправді попереджають нічні сновидіння - думка нейрохірурга

неділя, 23 листопад 2025, 23:10

Відомо, що людина проводить уві сні до третини життя. У цей час мозок відключається від зовнішнього світу, тіло відпочиває, а у внутрішньому просторі розгортаються історії, які часом здаються реальнішими за саму реальність, передають Патріоти України з...

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...