Дуже смачно! Рецепт картопляної піци на сковорідці

Піца прийшла до нас з Італії, але за багато років вона прижилася і в Україні. З’явилося багато місцевих рецептів і різних варіацій її приготування. Сьогодні пропонуємо вам приготувати піцу в домашніх умовах за дуже простим, бюджетним і смачним рецептом. Гарантовано сподобається вам та вашим близьким.

Складові н 1-2 порції:

  • Картопля – 4 штуки
  • Борошно – 1 столова ложка
  • Твердий сир – 1 столова ложка
  • Сіль – 1/4 чайної ложки
  • Сир Моцарелла – 100 г

Як приготувати:

1. Картоплю почистити, нарізати, залити водою, та зварити до готовності. Солити коли картопля почне м’якшати.

2. Зварену картоплю добре розім’яти товкачем.

3. У розім’яту картоплю додати борошно, натертий на тертці твердий сир, чорний мелений перець і, за бажанням, улюблені спеції. Все добре розмішати. Потім руками замісити картопляне тісто.

4. З картопляного тіста скачати одну велику кулю, яку потім розділити на дві половинки. Кожну половинку розкотити в корж круглої форми.

5. На один корж покласти натертий на великій тертушці сир моцарелла, а другим закрити зверху. Краї коржів склеїти один з одним. Повинен вийти один великий коржик з сиром моцареллою всередині.

6. Розігріти сковорідку на середньому вогні, змастити її олією або вершковим маслом. Картопляну піцу викласти на сковорідку і почати обсмажувати до золотистого кольору.

7. Потім піцу перевернути на інший бік і обсмажити до золотистого кольору. Можна періодично перевертати її за допомогою тарілки, щоб вона добре просмажилася.

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...