Дуже смачно! Рецепт приготування баклажанів з фаршем - соковита і корисна страва

Запіканка з баклажанів, фаршу і помідор під ароматним соусом - корисний обід чи вечеря в літній час. Виходить дуже смачно, соковито і ситно, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Баклажани — 600-700 грамів
  • Фарш (з курячих стегон) — 700 грамів
  • Помідори — 500 грамів
  • Сир твердий — 150 грамів

Для соусу бешамель:

  • Молоко — 400 мл
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Вершкове масло — 50 грамів
  • Щіпка мускатного горіха
  • Чорний перець, сіль — за смаком
  • Часник — 2 зубчики

Приготування

1. Баклажани нарізати на поздовжні смужки товщиною 0,7 см. Посолити та обсмажити з обох сторін по 2 хвилини з кожного.

2. Фарш посолити та поперчити за смаком. Помідори порізати кільцями. Сир натерти на тертці. Зубчики часнику подрібнити.

3. Для соусу: обсмажити борошно на вершковому маслі до появи приємного горіхового смаку. Поступово влити молоко, постійно помішуючи соус, варити до загустіння. Посолити, поперчити, додати одну дрібку мускатного горіха і подрібнені зубчики часнику.

4. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти шар баклажанів, зверху фарш, помідори, сир і соус, повторити ще 2 рази.

5. Випікати при 180 градусах 30-40 хвилин.

Приємного апетиту!

Джерело: Ukr.Media

Забудьте про них! Названо слова, притягують бідність, невдачі й борги, неначе магнітом

понеділок, 7 квітень 2025, 19:47

Розповідаємо, які слова в жодному разі не можна говорити, щоб не відлякувати від себе гроші, передають Патріоти України.

Стан погіршиться! Що не можна їсти при гіпертонії

понеділок, 7 квітень 2025, 19:44

При гіпертонії (високому артеріальному тиску) важливо дотримуватись певних обмежень у харчуванні, оскільки деякі продукти можуть сприяти підвищенню тиску або негативно впливати на здоров'я. Ось основні продукти, яких слід уникати, передають Патріоти Ук...