Запіканка з баклажанів, фаршу і помідор під ароматним соусом - корисний обід чи вечеря в літній час. Виходить дуже смачно, соковито і ситно, передають Патріоти України.
Інгредієнти
Для соусу бешамель:
Приготування
1. Баклажани нарізати на поздовжні смужки товщиною 0,7 см. Посолити та обсмажити з обох сторін по 2 хвилини з кожного.
2. Фарш посолити та поперчити за смаком. Помідори порізати кільцями. Сир натерти на тертці. Зубчики часнику подрібнити.
3. Для соусу: обсмажити борошно на вершковому маслі до появи приємного горіхового смаку. Поступово влити молоко, постійно помішуючи соус, варити до загустіння. Посолити, поперчити, додати одну дрібку мускатного горіха і подрібнені зубчики часнику.
4. Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти шар баклажанів, зверху фарш, помідори, сир і соус, повторити ще 2 рази.
5. Випікати при 180 градусах 30-40 хвилин.
Приємного апетиту!
Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними, передають Патріоти України. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт...
Багато хто варить каву щодня – швидко, за звичкою. Але навіть у такій простій справі є нюанси, які впливають на смак напою. Іноді кава виходить надто гіркою або зовсім без аромату. Причина може бути зовсім неочевидною. Саме на неї найчастіше ніхто не з...