Дуже смачно! Рецепт справжніх одеських пиріжків - готувати треба без яєць з капустяною начинкою

Багато хто з нас любить пиріжки ще з дитинства, коли ними нас годували бабусі. Сьогодні пропонуємо всім любителям випічки новий дуже смачний рецепт приготування пиріжків за рецептом з Одеси, передають Патріоти України.

Ці пиріжки відрізняються своєю оригінальною формою і смаком, знайомим з дитинства. Їх можна зробити абсолютно з будь-якої начинки, але сьогодні поділимося з вами рецептом приготування пирогів з капусти без яєць. Отже, приступаємо до приготування. Що вам для цього знадобиться?

Інгредієнти, необхідні для приготування пиріжків:

Всі інгредієнти ми поділимо на 2 групи.

Для тіста:

борошно - 450 грам;

вода - 260 мілілітрів;

дріжджі (сухі) - 7 грам;

сіль - пів чайної ложки.

Для начинки:

капуста - 1 кілограм;

цибулина - 1 штука;

м'ята (сушена) - 1/4 чайної ложки;

перець червоний (мелений) - пів чайної ложки;

олія - 5 столових ложок.

За смаком ви також можете додати сіль і перець чорний, трохи кропу і петрушки.

Для підсмажування пиріжків вам знадобитися олія.

Приступаємо до приготування покроково

Крок 1. Для початку вам потрібно борошно змішати з сіллю і дріжджами (сухими).

Крок 2. Тепер поступово додайте до борошна воду, до утворення однорідного і м'якого тіста.

Крок 3. Далі вам потрібно взяти миску змастити її олією, помістити туди тісто і закрити кришкою. Після ви повинні залишити тісто, поки воно не виросте.

Крок 4. Поки чекаєте тісто, наріжте дрібно цибулю і капусту.

Крок 5. Візьміть сковороду, налийте на неї олії і підсмажте вже нарізану цибулю. Пам'ятайте, що цибулю потрібно смажити на середньому вогні до утворення золотистого кольору скоринки.

Крок 6. Після цього підсмажте на великому вогні дрібно нарізану капусту, не забувайте постійно ретельно помішувати.

Крок 7. Тепер додайте червоний мелений перець і суху м'яту і також акуратно перемішайте.

Крок 8. Далі вам потрібно накрити все це кришкою і тушити до стану повної готовності.

Крок 9. У кінці додайте ще нарізані овочі, перемішайте і спробуйте. Після цього можете вимкнути плиту.

Крок 10. Візьміть дошку, насипте на неї борошна і розкачати на ній, отримане вище тісто. А потім розділіть його на невеликі шматочки.

Крок 11. Шматочки тіста необхідно розкачати в круглі тонкі коржі і викласти на них начинку по одній столовій ложці.

Крок 12. Зробіть з усього цього пиріжки розміром з долоню.

Крок 13. Тепер обсмажуємо отримані пиріжки з обох сторін.

Крок 14. Викладіть готові пиріжки на тарілку і насолоджуйтеся їх казково-неповторним смаком.

Джерело: poradu.pp.ua

Водіям на замітку! Що робити, коли забули ключі всередині автомобіля

понеділок, 19 травень 2025, 17:37

Чимало водіїв стикалися з ситуацією, коли ключі від авто залишилися замкненими всередині. Фахівці закликали не розбивати вікно, натомість є декілька кращих способів. Про це пише АВТОПІЛОТ, передають Патріоти України. 1. Перевірте всі двері. Насамперед,...

Це може здивувати! Чому старі рушники краще вбирають вологу, ніж нові

понеділок, 19 травень 2025, 16:44

Старі рушники справді поглинають вологу краще, ніж нові – і це не відчуття, а науковий факт. Вони позбавляються заводських покриттів, їхні волокна розпушуються, і з часом тканина "працює" так, як і має, передають Патріоти України. Проте важливо не допу...