Дуже смачно! Рум'яні оладки з цибулею і яйцем на кефірі - можна приготувати на сніданок, обід або вечерю

Оладки з цибулею і яйцем на кефірі - відмінний варіант несолодкої випічки, її можна подати до будь-якого приймання їжі, взяти з собою на роботу, на пікнік, передають Патріоти України.

Борошна може знадобитися трохи більше або трохи менше, залежно від розміру яєць. Оскільки оладки обсмажують в рослинній олії, то краще за все брати для тіста кефір 0% або 1,5% жирності. Спочатку підготуйте необхідні інгредієнти.

Інгредієнти

  • Яйце куряче — 2 шт.
  • Кефір — 1 склянка (200 мл)
  • Борошно пшеничне — 7 ст. л.
  • Олія рослинна — 80 мл.
  • Цибуля зелена — 3-4 стебла
  • Яйце куряче варене — 2 шт.
  • Сода — 0,5 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Як приготувати оладки з цибулею і яйцем на кефірі

  1. Два курячих яйця необхідно попередньо відварити протягом 12 хвилин і різко охолодити ще 8-10 хвилин, щоб їх можна було додати в тісто. Замість курячих можна використовувати перепелині яйця.
  2. Влити в глибоку ємність кефір, вбити курячі яйця, всипати сіль. Збити виделкою.
  3. Зелену цибулю промити та злегка обсушити. Подрібнити та додати в ємність.
  4. Порада. Якщо ви використовуватимете ріпчасту цибулю, то перед додаванням її в тісто дрібно наріжте і залийте окропом на 2-3 хвилини, щоб видалити з неї гіркоту.
  5. Очистити охолоджені варені курячі яйця і нарізати дрібними кубиками.
  6. Всипати пшеничне борошно разом з содою. Акуратно перемішати.
  7. У готовому тісті відразу ж починається реакція кефіру з содою — це видно по бульбашках.
  8. Розігріти сковороду з рослинною олією на плиті при середньому нагріві. Викласти в олію столовою ложкою порції тіста. Обсмажити 1 хвилину, не змінюючи нагрівання.
  9. Акуратно лопаткою перевернути, накрити сковороду кришкою. Обсмажити таку ж кількість часу.

Готові оладки викласти на тарілку. На стіл оладки з цибулею і яйцем на кефірі подайте теплими, прикрасивши свіжою зеленню, дрібно натертим вареним жовтком або білком.

Приємного апетиту.

Джерело: Ukr.Media

Ви будете здивовані! Навіщо кухарі додають у м’ясний фарш звичайний лід

четвер, 28 березень 2024, 15:13

Головне, чого намагаються досягти кухаря при смаженні котлет, є соковитість, а допомогти в цьому може звичайний лід. Сам собою фарш зіпсувати складно, передають Патріоти України. Достатньо пропустити через м’ясорубку свиняче та яловиче м’ясо. Але, на ж...

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...