Дуже смачно! Секрет сирної запіканки без борошна

Напевно багато господинь люблять починати день із прекрасного сніданку у вигляді запіканки з сиру. Але страва має одну неприємну особливість: вона постійно прилипає до форми для випічки.

Це найчастіше залежить від майстерності кулінара: проблема у складі інгредієнтів. Якщо трохи видозмінити класичний рецепт, дістати запіканку буде дуже просто.

У чому полягає основна хитрість

Як правило, одним із компонентів запіканки є пшеничне борошно. Через це страву непросто дістати із форми. Тому інгредієнт простіше замінити на манну крупу.

На пів кілограма кисломолочного сиру варто брати три великі ложки манки.

Також варто пам’ятати, що страви на основі манки повинні трохи “відпочивати” перед приготуванням. Після того, як тісто буде готове, йому потрібно побути від 15 до 20 хвилин у холодильнику.

Далі обробляємо маслом форму, викладаємо запіканку та готуємо протягом півгодини. Оптимальною температурою для приготування є 200 градусів.

За такого підходу страва виходить смачною і легкою. До того ж, запіканка не липне до форми.

Яєчня з майонезом = звучить дивно, але смак перевершує всі очікування!

вівторок, 9 грудень 2025, 13:10

Якщо ви любите кулінарні експерименти, цей рецепт точно вас здивує! Виявляється, майонез можна приготувати не лише з сирих яєць, а й на основі смаженої яєчні. Результат - кремоподібний, ароматний соус, який може конкурувати з найкращими магазинними вар...

Що говорять ваші ноги про вас? Форма стопи відкриває таємниці вашої особистості

вівторок, 9 грудень 2025, 12:45

Виявляється, наші ноги можуть розповісти про нас більше, ніж ми думаємо! Форма стопи і положення пальців допомагають виявити риси характеру, а також попереджають про можливі проблеми зі здоров’ям, передають Патріоти України. Селянська стопа. Римська ст...