Дуже смачно! Шашлик з баклажанів на зиму: Простий рецепт, який під силу всім

Кінець літа і початок осені - відмінний час для консервації на зиму. У тому числі й баклажанів, які, наприклад, телеведучий Григорій Герман готує з пікантним присмаком, передають Патріоти України.

У мережі можна знайти багато рецептів консервації. Один з них на своєму каналі виклала інтернет-користувачка з ніком «Тетяна-городниця», яка пропонує законсервувати «шашлик з баклажанів». Рецепт досить простий.

Інгредієнти:
  • баклажани, очищені від шкірки — 3 кг.
  • олія для смаження — 200 мл.
  • цибуля ріпчаста — 300 гр.
  • часник — 1 головка.
  • приправа для шашлику — 10−15 гр.
  • перець чорний горошком — 10 шт.
  • лавровий лист — 1−3 шт.
  • сіль — 1,5 ст.л.
  • цукор — 2 ст.л.
  • оцет 9% - 70 мл.
  • вода — 150 мл.
Приготування:
  • Баклажани нарізують не тонкими пластинками. На 20 хвилин замочують у підсоленій воді, щоб вони не потемнішали та не вбирали багато олії при смаженні.
  • Перед обсмаженням баклажани обсушити рушником. Смажити на середньому вогні до золотистої скоринки, а не до готовності.
  • Для маринаду у воду додають сіль, цукор, перець, лавровий лист. Довести до кипіння, дочекатися розчинення цукру та солі. Після додати оцет.
  • У каструлю викласти баклажани, пересипати нарізаним часником і цибулею (півкільцями). Кожен шар пересипати приправою для шашлику.
  • Додати у каструлю маринад і поставити баклажани під гніт на 12 годин.
  • Викласти баклажани з цибулею і часником у банки, залити маринадом.
  • Накрити банки кришками, помістити їх у каструлю, залити водою і поставити на вогонь для стерилізації на 10 хвилин. Дати охолонути і відправити на зберігання.

Як потрапити на прийом до лікаря без направлення

неділя, 23 лютий 2025, 13:01

Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...

А ви це знали? Навіщо заморожують хліб перед вживанням

неділя, 23 лютий 2025, 13:00

Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...