Дуже смачно! Швидка піца на сковороді за 15 хвилин

Піца є досить універсальною стравою, яку легко можна приготувати в домашніх умовах, передають Патріоти України.

Змінюючи інгредієнти в начинці, склад тіста, замінюючи соуси – можна щоразу отримувати страву з різними смаковими характеристиками. Сьогодні пропонуємо приготувати швидку піцу на сковороді, тісто для якої готується на кефірі. Така піца прийде на допомогу через відсутність чи нестачу вільного часу.

Інгредієнти:

  • Борошно – 8 ст.л
  • Кефір 3.2% – 200 мл
  • Майонез – 4 ст.л.
  • Яйця – 2 шт.

Начинка:

Ковбаса будь-яка – 100 г
Маслини – 8-10 шт.
Мариновані огірки – 3 шт.
Сир – 80 г

Спочатку необхідно підготувати тісто. Для того кефір трохи підігріти в мікрохвильовій печі і перелити в глибоку миску. Вбити туди ж яйця, додати майонез та борошно. Все добре перемішати за допомогою вінчика. Для начинки довільно нарізати ковбасу, огірки та маслини. Сир натерти на тертці.

Для приготування потрібна сковорода великого діаметру. Якщо такої немає – то варто розділити тісто і начинку на 2 частини. Інакше шар тіста вийде надто товстим, і воно не пропечеться.

Дно сковороди збризнути олією, перелити в неї тісто і розрівняти його ложкою. Викласти всю начинку та посипати зверху сиром. Сковороду накрити кришкою і поставити на вогонь менше середнього. Готувати піцу на сковороді близько 15 хвилин. Перед подачею дати їй трохи охолонути і потім витягати з сковороди.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...