Дуже смачно! "Швидкі" пиріжки з цибулею і яйцем на кефірі - покроковий рецепт ситного перекусу

Пиріжки з продуктів, які завжди є під рукою, наприклад, з капустою і з дріжджового тіста, приготувати не складно, та й робляться вони досить швидко, передають Патріоти України.

Як і пиріжки на кефірі з зеленою цибулею і яйцем, рецепт яких пропонує сайт 1000.menu. Із запропонованої кількості продуктів виходить 20 пиріжків.

Інгредієнти:
Для тіста:
  • Борошно — 3 склянки;
  • Кефір — 250 мл .;
  • Цукор — 1 ч. л .;
  • Сіль — 1 ч. л .;
  • Сода харчова — 1 ч. л .;
  • Рослинна олія — 2 ст. л .;
Для начинки:
  • Сіль — за смаком;
  • Яйця — 8 шт .;
  • Зелена цибуля — 100 гр;
Для смаження:
  • Рослинна олія — 100 мл.
Приготування:
  • Додати у кефір соду або розпушувач.
  • Борошно змішати з цукром і сіллю, кефіром і рослинною олією. Замішати тісто і залишити його відпочити, накривши рушником.
  • Яйця для начинки зварити круто (8 хвилин), покришити кубиками. Змішати з подрібненою зеленою цибулею, посолити і поперчити. За бажанням — додати зелень та пару ложок сметани для соковитості.
  • Шматочок тіста розміром з куряче яйце розім'яти у тонкий корж, зверху викласти начинку і «закрити» пиріжок.
  • Смажити на сковороді на розігрітій олії — з кожного боку по 3−4 хвилини.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...