
Гуляш - це завжди безпрограшна страва. Готується просто, поєднується з будь-яким гарніром, та й смак має зрозумілий для більшості, передають Патріоти України.
Сьогодні ділимося швидким рецептом приготування гуляшу з курки та овочів – таку страву можна приготувати навіть коли зовсім обмаль часу. Детальний рецепт приготування наведено нижче.
Куряче філе – 600 грам
Морква – 1 шт.
Цибуля – 1 головка
Перець болгарський – 1 шт.
Зелений горошок (заморожений) – 100 г
Томатна паста – 1 ст.
Борошно – 1 ст.
Олія – +-60 мл
Приправа для курки, сіль та перець – за смаком.
Для приготування такого гуляшу краще використовувати не грудку, а філе курячого стегна – воно набагато смачніше і соковитіше. А овочі краще підготувати заздалегідь, так процес приготування відбувається швидше. І так, цибулю, перець і моркву помити та почистити. Цибулю нарізати півкільцями, перець – соломкою, моркву натерти. М’ясо нарізати на невеликі шматочки і обваляти в борошні.
На сковороді розігріти половину рослинного масла і викласти до нього курку. Трохи посолити та смажити до появи легкої скоринки. Паралельно на другій сковороді розігріти залишки олії та обсмажити в ній цибулю та моркву. Як тільки овочі підсмажаться до золотистого кольору – додати томатну пасту.
Перекласти обсмажені овочі до курки, додати болгарський перець та зелений горошок.
Влити гарячу воду, до бажаної консистенції.
Всипати сіль, спеції та перець.
Тушкувати гуляш на повільному вогні під кришкою 10-15 хвилин. Подавати з будь-якою кашою чи пюре або просто смакувати з хлібом.
Сковороди - незамінний кухонний посуд на кухні, який може дуже довго прослужити, якщо його правильно зберігати й експлуатувати. Але, ще дуже важливо знати, як правильно і чим мити сковороди, а чим не можна.Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами ...
Чи знаєте ви, що неправильне заморожування м’яса може не лише зіпсувати його смак, а й завдати шкоди здоров’ю? Багато людей допускають одну поширену помилку - тримають м’ясо в морозилці занадто довго, навіть не підозрюючи про наслідки, передають Патріо...