Дуже смачно! Торт "Мурашник" і трубочки зі згущеним молоком: Готуємо вдома улюблені солодощі з дитинства

У кожної людини найтепліші спогади пов'язані з дитинством - коли не було проблем і турбот, а кожен день після школи вас зустрічала мама чи бабуся з обідом з трьох страв, домашніми солодощами і компотом, передають Патріоти України.

Торт "Мурашник"

Інгредієнти для тіста: масло вершкове (200 г), цукор (125 г), борошно (640 г), розпушувач (15 г), сметана (125 г).

Інгредієнти для крему: масло вершкове (200 г), молоко згущене варене (400 г).

Прикраса: мак або тертий чорний шоколад.

Приготування:

Спочатку замішуємо тісто - щоб полегшити цей процес, найкраще скористатися міксером або кухонним комбайном. У миску кладемо підтале вершкове масло і цукор і ретельно перемішуємо до тих пір, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо сметану, знову перемішуємо.

Борошно змішуємо з розпушувачем і просіваємо через сито, а потім додаємо в масляну суміш.

Замішуємо тісто вручну або міксером - воно повинно вийти розсипчастим.

Далі тісто пропускаємо через м'ясорубку.

Беремо деко і застилаємо його пергаментним папером. Викладаємо тісто на нього.

Розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо основу для торта приблизно 15-20 хвилин. Даємо йому охолонути.

Далі займемося приготуванням крему. Вершкове масло потрібно попередньо вийняти з холодильника, щоб воно розтануло. Починаємо його збивати, а потім додаємо згущене молоко. Повинен вийти дуже пишний крем однорідної структури.

Остигле тісто подрібнюємо за допомогою качалки або ламаємо вручну.

Змішуємо тісто і крем, ставимо в холодильник приблизно на 1 годину. Потім викладаємо на блюдо гіркою, імітуючи мурашник. Зверху посипаємо маком або тертим шоколадом.

Трубочки зі згущеним молоком

Інгредієнти: яйця (5 шт.), цукор (200 г), вершкове масло (250 г), борошно (250 г), варене згущене молоко (1 банка), сіль (щіпка).

Зазначимо, що для приготування цих ласощів потрібна спеціальна вафельница і кондитерський шприц. Або ж купіть готові вафельні трубочки в магазині, що значно спростить приготування цієї страви.

Приготування:

Яйця необхідно збити з сіллю і цукром - найкраще це зробити за допомогою міксера.

У яєчну масу додаємо розм'якшене вершкове масло і борошно. Продовжуємо збивати міксером до отримання однорідної маси.

Вафельницю добре розігріваємо і змащуємо вершковим маслом. У неї наливаємо 1-1,5 столові ложки тіста і випікаємо вафлю до золотистого кольору. Потім звертаємо її трубочкою.

Повторюємо ту ж процедуру, поки тісто не закінчиться.

Беремо спеціальний кондитерський шприц, в нього виливаємо згущене молоко. Наповнюємо трубочки згущеним молоком.

Тістечко "Картопля"

Інгредієнти: печиво (300 г), згущене молоко (2/3 склянки), вершкове масло (100 г), какао (3 ст. л.).

Приготування:

Висипаємо в блендер печиво, попередньо поламавши його на шматочки. Перетираємо його в дрібну крихту.

У мисці змішуємо какао, згущене молоко і підтале вершкове масло, також можна додати подрібнені горіхи. Ретельно перемішуємо все і додаємо перетерте печиво.

Перемішуємо ложкою, потім беремо руками і формуємо "картоплю" круглої або довгастої форми. Залишаємо на півгодини-годину в холодильнику.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...