Дуже смачно! Торт-салат з крекерів - красива закуска, яка готується швидко і підкорить всіх (рецепт, відео)

Ми вже звикли, що будь-яка їжа повинна красиво подаватися на стіл. Пропонуємо красиво оформлений і дуже смачний салат з крекерів. За рахунок печива виходить справжній закусочний листковий торт, передають Патріоти України.

Створюється салат досить швидко з найпростіших продуктів. Крекери вибирайте солоні без смакових добавок. Рибні консерви можна взяти будь-які — сардини, скумбрію і так далі, головне, щоб вони були соковитими.

Салат необхідно настояти в холодильнику, щоб всі шари печива просочилися і стали м'якими. На зовнішній вигляд салат схожий на квітку, що дуже оригінально виглядає на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Крекер круглий — 250 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Твердий сир — 100 г
  • Рибні консерви в олії — 0,5 банки
  • Майонез — 250 г
  • Цибуля ріпчаста — 0,5 шт.
  • Часник — 2 зубки
  • Сіль, перець мелений — за смаком

Приготування:

  1. Яйця зваріть "круто", охолодіть, очистить. Одне яйце залиште для прикраси салату. Яйця натріть на дрібній або середній тертці, змішайте з двома ложками майонезу в окремій ємності.
  2. Рибні консерви разом з олією роздушіть виделкою в кашку. Твердий сир натріть на дрібній тертці, додайте подрібнений часник, кілька ложок майонезу, ретельно перемішайте, поєднуючи компоненти.
  3. Крекери викладіть по кругу на плоскій тарілці. Щоб заповнити середину, печиво можна розламати на дві частини. Нижній шар печива змастіть яєчною масою, рівномірно її розподіліть.
  4. Зверху викладіть другий шар печива, змастіть майонезом, щоб печиво краще просочилося. У майонез перед використанням додайте подрібнений часник, перемішайте, щоб вийшов ароматний соус.
  5. На крекери нанесіть рибні консерви, розмажте рівним шаром. Головку цибулі очистить, дрібно наріжте. Цибулею присипте рибні консерви. Сформуйте знову шар з печива, змащений майонезом. На крекери викладіть сирну масу.
  6. Зверху викладіть останній четвертий ряд з крекерів, нанесіть майонез. Обережно розділіть білок від жовтка, подрібніть на дрібній тертці. Жовток викладіть в середину салату, білком прикрасьте краї, щоб верхівка салату була схожа на квітку.
  7. Поставте салат в холодильник мінімум на 4-6 годин, щоб майонез просочив крекери. Закусочний торт-салат з крекерів — готовий.

Джерело: Ukr.Media

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...