Дуже смачно! У чому секрет легкого та ароматного пісочного печива: рецепт і поради

У кожної господині бувають такі періоди, коли хочеться балувати свою родину незвичними стравами або десертами. І якщо ви зекономили час на приготуванні вечері, то можна витратити його на щось інше - наприклад, зробити домашнє печиво, передають Патріоти України.

Інгредієнти: вершкове масло (150 г), яйця (2 шт.), цукор (80-90 г), борошно (240-280 г + 2-3 ст. л. для розкочування тіста), розпушувач (1 ч. л.), сіль.

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо цукор, потім беремо міксер і збиваємо їх до пишної маси.

Додаємо поступово в яєчну суміш вершкове масло і збиваємо все разом ще 3 хвилини.

Порада: Вершкове масло краще дістати з холодильника за 30 хвилин до початку приготування і нарізати шматочками.

Борошно і розпушувач просіваємо через сито. Це можна зробити навіть кілька разів

Порада: Це необхідно робити хоча б тому, що в борошно можуть потрапляти різні камені, грудки, нитки та інше сміття.

Додаємо в тісто просіяне борошно, солимо.

Порада: Головне правило пропорцій пісочного печива - борошна має бути в 2 рази більше, ніж масла. Також половину масла можна замінити маргарином, зберігаючи пропорції 1:1.

Вимішуємо тісто за допомогою міксера і спеціальних насадок-гаків.

Порада: Збивати тісто потрібно не довго, в іншому випадку воно вийде надто щільним.

Потім формуємо з тіста кулю, обернемо його харчовою плівкою і відправляємо на півгодини в холодильник.

Після того, як тісто постояло в холоді, починаємо його розгортати на рівній поверхні, посипаній борошном.

Порада: Розгортати тісто краще не качалкою, а руками, від центру до країв.

У підсумку з тіста має вийти пласт товщиною близько 5 мм.

За допомогою спеціальних формочок вирізаємо печиво.

Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього наше печиво.

Порада: Якщо у вас немає фігурних форм, вирізати печиво можна скляним келихом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С, ставимо в неї деко і випікаємо близько 15 хвилин.

Порада: Можна нанести на підготовлене до випікання печиво той чи інший малюнок - це можна зробити виделкою, дерев'яною шпажкою або тонким ножем.

Дістаємо пісочне печиво з духовки, чекаємо поки вона охолоне і подаємо до чаю.

Ефект приємно здивує! ТОП-9 продуктів на сніданок, які зроблять день продуктивним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 8:44

Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...

Ви могли цього не знати! Ось як впливає вживання родзинок на організм

п’ятниця, 22 листопад 2024, 7:50

Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...