У кожної господині бувають такі періоди, коли хочеться балувати свою родину незвичними стравами або десертами. І якщо ви зекономили час на приготуванні вечері, то можна витратити його на щось інше - наприклад, зробити домашнє печиво, передають Патріоти України.
Інгредієнти: вершкове масло (150 г), яйця (2 шт.), цукор (80-90 г), борошно (240-280 г + 2-3 ст. л. для розкочування тіста), розпушувач (1 ч. л.), сіль.
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо цукор, потім беремо міксер і збиваємо їх до пишної маси.
Додаємо поступово в яєчну суміш вершкове масло і збиваємо все разом ще 3 хвилини.
Порада: Вершкове масло краще дістати з холодильника за 30 хвилин до початку приготування і нарізати шматочками.
Борошно і розпушувач просіваємо через сито. Це можна зробити навіть кілька разів
Порада: Це необхідно робити хоча б тому, що в борошно можуть потрапляти різні камені, грудки, нитки та інше сміття.
Додаємо в тісто просіяне борошно, солимо.
Порада: Головне правило пропорцій пісочного печива - борошна має бути в 2 рази більше, ніж масла. Також половину масла можна замінити маргарином, зберігаючи пропорції 1:1.
Вимішуємо тісто за допомогою міксера і спеціальних насадок-гаків.
Порада: Збивати тісто потрібно не довго, в іншому випадку воно вийде надто щільним.
Потім формуємо з тіста кулю, обернемо його харчовою плівкою і відправляємо на півгодини в холодильник.
Після того, як тісто постояло в холоді, починаємо його розгортати на рівній поверхні, посипаній борошном.
Порада: Розгортати тісто краще не качалкою, а руками, від центру до країв.
У підсумку з тіста має вийти пласт товщиною близько 5 мм.
За допомогою спеціальних формочок вирізаємо печиво.
Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього наше печиво.
Порада: Якщо у вас немає фігурних форм, вирізати печиво можна скляним келихом.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С, ставимо в неї деко і випікаємо близько 15 хвилин.
Порада: Можна нанести на підготовлене до випікання печиво той чи інший малюнок - це можна зробити виделкою, дерев'яною шпажкою або тонким ножем.
Дістаємо пісочне печиво з духовки, чекаємо поки вона охолоне і подаємо до чаю.
Сніданок – це важлива частина дня, яка допомагає відновити рівень енергії після ночі та забезпечує організм необхідними поживними речовинами. Для здорового старту обирайте продукти, багаті вітамінами, мінералами та антиоксидантами, які підтримують фізи...
Родзинки — це не лише смачна закуска, а й корисне джерело антиоксидантів, яке може покращити здоров'я травлення та серця. Їх зручно вживати у вигляді перекусу та легко додати до раціону, навіть у порівнянні зі свіжими фруктами, передають Патріоти Украї...