Дуже смачно! У чому секрет легкого та ароматного пісочного печива: рецепт і поради

У кожної господині бувають такі періоди, коли хочеться балувати свою родину незвичними стравами або десертами. І якщо ви зекономили час на приготуванні вечері, то можна витратити його на щось інше - наприклад, зробити домашнє печиво, передають Патріоти України.

Інгредієнти: вершкове масло (150 г), яйця (2 шт.), цукор (80-90 г), борошно (240-280 г + 2-3 ст. л. для розкочування тіста), розпушувач (1 ч. л.), сіль.

Приготування:

У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо цукор, потім беремо міксер і збиваємо їх до пишної маси.

Додаємо поступово в яєчну суміш вершкове масло і збиваємо все разом ще 3 хвилини.

Порада: Вершкове масло краще дістати з холодильника за 30 хвилин до початку приготування і нарізати шматочками.

Борошно і розпушувач просіваємо через сито. Це можна зробити навіть кілька разів

Порада: Це необхідно робити хоча б тому, що в борошно можуть потрапляти різні камені, грудки, нитки та інше сміття.

Додаємо в тісто просіяне борошно, солимо.

Порада: Головне правило пропорцій пісочного печива - борошна має бути в 2 рази більше, ніж масла. Також половину масла можна замінити маргарином, зберігаючи пропорції 1:1.

Вимішуємо тісто за допомогою міксера і спеціальних насадок-гаків.

Порада: Збивати тісто потрібно не довго, в іншому випадку воно вийде надто щільним.

Потім формуємо з тіста кулю, обернемо його харчовою плівкою і відправляємо на півгодини в холодильник.

Після того, як тісто постояло в холоді, починаємо його розгортати на рівній поверхні, посипаній борошном.

Порада: Розгортати тісто краще не качалкою, а руками, від центру до країв.

У підсумку з тіста має вийти пласт товщиною близько 5 мм.

За допомогою спеціальних формочок вирізаємо печиво.

Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього наше печиво.

Порада: Якщо у вас немає фігурних форм, вирізати печиво можна скляним келихом.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С, ставимо в неї деко і випікаємо близько 15 хвилин.

Порада: Можна нанести на підготовлене до випікання печиво той чи інший малюнок - це можна зробити виделкою, дерев'яною шпажкою або тонким ножем.

Дістаємо пісочне печиво з духовки, чекаємо поки вона охолоне і подаємо до чаю.

Прискіпливо дивимось на взуття та русизми: Мовознавець розповів, якими термінами краще замінити розмовні "полусапожки", "тапочки", "шльопанці"

неділя, 11 червень 2023, 2:35

Вчитель та мовознавець Олександр Авраменко у своєму експрес-уроці з української мови розповів, як правильно називати різні види взуття. "Почнемо із туфлів. Туфлі – це різновид взуття, що закриває ногу до щиколотки. Їх носять як чоловіки, так і жінки. А...

Незвичайний, але ефективний засіб для чищення матраца - лише 10-15 хвилин і плями немає

субота, 10 червень 2023, 21:14

На матраці можуть з’являтися різні плями, деякі досить стійкі. Однак не поспішайте йти в хімчистку: можна навести лад із матрацом і в домашніх умовах. Якщо діяти швидко, будь-які сліди можна легко вивести без пральної машини, передають Патріоти України...