У кожної господині бувають такі періоди, коли хочеться балувати свою родину незвичними стравами або десертами. І якщо ви зекономили час на приготуванні вечері, то можна витратити його на щось інше - наприклад, зробити домашнє печиво, передають Патріоти України.
Інгредієнти: вершкове масло (150 г), яйця (2 шт.), цукор (80-90 г), борошно (240-280 г + 2-3 ст. л. для розкочування тіста), розпушувач (1 ч. л.), сіль.
Приготування:
У глибоку миску розбиваємо яйця і додаємо цукор, потім беремо міксер і збиваємо їх до пишної маси.
Додаємо поступово в яєчну суміш вершкове масло і збиваємо все разом ще 3 хвилини.
Порада: Вершкове масло краще дістати з холодильника за 30 хвилин до початку приготування і нарізати шматочками.
Борошно і розпушувач просіваємо через сито. Це можна зробити навіть кілька разів
Порада: Це необхідно робити хоча б тому, що в борошно можуть потрапляти різні камені, грудки, нитки та інше сміття.
Додаємо в тісто просіяне борошно, солимо.
Порада: Головне правило пропорцій пісочного печива - борошна має бути в 2 рази більше, ніж масла. Також половину масла можна замінити маргарином, зберігаючи пропорції 1:1.
Вимішуємо тісто за допомогою міксера і спеціальних насадок-гаків.
Порада: Збивати тісто потрібно не довго, в іншому випадку воно вийде надто щільним.
Потім формуємо з тіста кулю, обернемо його харчовою плівкою і відправляємо на півгодини в холодильник.
Після того, як тісто постояло в холоді, починаємо його розгортати на рівній поверхні, посипаній борошном.
Порада: Розгортати тісто краще не качалкою, а руками, від центру до країв.
У підсумку з тіста має вийти пласт товщиною близько 5 мм.
За допомогою спеціальних формочок вирізаємо печиво.
Застеляємо деко пергаментним папером і викладаємо на нього наше печиво.
Порада: Якщо у вас немає фігурних форм, вирізати печиво можна скляним келихом.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С, ставимо в неї деко і випікаємо близько 15 хвилин.
Порада: Можна нанести на підготовлене до випікання печиво той чи інший малюнок - це можна зробити виделкою, дерев'яною шпажкою або тонким ножем.
Дістаємо пісочне печиво з духовки, чекаємо поки вона охолоне і подаємо до чаю.
Якщо ви розглядаєте можливість дотримання раціону з низьким вмістом вуглеводів, врахуйте, що не всі вуглеводні продукти шкодять здоров'ю та провокують набір зайвої ваги. Ба більше, вони можуть підтримувати метаболізм і знижувати ризик серцево-судинних ...
Ідеальний відтінок губної помади визначається гармонійним поєднанням кольтору та світла, але якщо певний колір підвищує вашу впевненість, не зволікайте, використовуйте його, передають Патріоти України. Першим кроком до пошуку ідеального відтінку є врах...