Дуже смачний рецепт! Баклажани в томаті на зиму - виходять неймовірно ароматними з пікантними нотками

Ви з радістю відкриєте серед зими баночку смачних баклажанів в томаті. Ця консервація чимось схожа на лечо, тільки тут замість болгарських перців - баклажани, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • баклажани — 3 кг
  • помідори — 3 кг
  • солодкий болгарський перець — 1 кг
  • часник — 2 шт
  • гострий стручковий перець — 2 шт
  • яблуко — 1-2 шт
  • сіль — 100 г
  • оцет 5 % — 100 мл
  • цукор — 2 склянки
  • рослинна олія — 1 стакан

Приготування баклажанів на зиму:

Всі інгредієнти помити і посушити.

Свіже яблуко, дуже доповнить смак, але можна і без нього.

Всі овочі, крім баклажана, нарізати і подрібнити за допомогою м'ясорубки (або блендера, тільки не занадто дрібно!) і помістити в посуд для варіння.

Поставити на плиту, додати сіль з цукром і рослинну олію. Нагріти до кипіння, додати оцет і закип'ятити.

Баклажани нарізати товстими кружечками або півкільцями і покласти в киплячий маринад.

Варити на середньому вогні протягом 20 хвилин, після чого розкласти разом з маринадом в гарячі стерилізовані банки і закатати.

Зберігти в темному і прохолодному місці.

Джерело: Ukr.Media

Перевірте себе! Що побачили першим - цей тест розкриє правду про вашу особистість

середа, 29 жовтень 2025, 18:30

У світі, де самопізнання стає дедалі важливішим, психологічні тести допомагають краще зрозуміти власні емоції, реакції та способи мислення. Подібні завдання не лише розважають, а й дають змогу побачити себе з іншого боку. Якщо ви готові до цього, дивіт...

А ви це знали? Що буде, якщо їсти банани щодня

середа, 29 жовтень 2025, 18:10

Банани - один із найпопулярніших фруктів у світі. Вони багаті на калій, магній, вітаміни та клітковину, що робить їх корисними для серця, шлунка та нервової системи. Але навіть у такому звичному продукті є свої нюанси, передають Патріоти України. Позит...