Два яйця, чашка і 5 хвилин часу: Як приготувати омлет у мікрохвильовці

Омлет у мікрохвильовці для дітей і дорослих - ідеальний варіант сніданку, адже часто ми біжимо на роботу, не встигаємо нормально зібратися і навіть поїсти. УНІАН підкаже, як нагодувати себе і близьких смачною стравою за пару хвилин, передають Патріоти України.

Омлет в мікрохвильовці в чашці - рецепт

Інгредієнти:

  • Яйця - 2 шт.
  • Сир твердий - 20 г
  • Кріп свіжий - 2 гілочки
  • Сіль - 1 щіпка

У миску вбити яйця, посолити і збити виделкою. Всипати тертий сир і нарізаний кріп, перемішати. Перелити в чашку, яка підходить для мікрохвильовки (без позолоти або металевих елементів), поставити в СВЧ-піч на 1-2 хвилини при середній потужності. Вуаля - омлет в чашці в мікрохвильовці готовий.

Омлет з молоком в мікрохвильовці - рецепт

Інгредієнти:

  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 40 мл
  • Ковбаса напівкопчена (або будь-яка інша) - 60 г
  • Петрушка свіжа - кілька гілочок
  • Масло вершкове - 1 ч. ложка
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Яйця вбити в ємність, додати тепле молоко, сіль і перець, збити віночком або виделкою. Дрібно нарізати ковбасу, подрібнити петрушку. Чашку для мікрохвильовки змастити всередині вершковим маслом, перекласти туди ковбасу і петрушку, залити інгредієнти яєчною сумішшю. Поставити в СВЧ-піч і не забути, скільки готувати омлет в мікрохвильовці - 3 хвилини при потужності 800W.

Експерт назвав найнебезпечніші дієти - серед них може бути і ваша улюблена!

четвер, 28 серпень 2025, 12:35

Здорове харчування має забезпечувати організм усіма необхідними поживними речовинами у збалансованому співвідношенні, передають Патріоти України. Проте не всі популярні дієти відповідають цим вимогам. Відомий дієтолог доктор Барек Кульчинський на своє...

Не робіть помилок! ТОП-10 продуктів, які ви ніколи не повинні ставити в холодильник

четвер, 28 серпень 2025, 12:05

Холодильник - незамінний герой кухні: він зберігає продукти свіжими, економить час і знижує ризик псування їжі. Але не все потребує холоду! Деякі продукти, якщо їх помістити в холодильник, можуть не лише втратити смак, а й стати потенційно небезпечними...