Два поширені продукти на сніданок, які підвищують поганий холестерин - і це не яйця!

Нові дослідження доводять, що яйця можуть допомогти знизити рівень поганого холестерину (ЛПНП), якщо їх вживати в межах здорової та збалансованої дієти. Раніше яйця вважалися причиною підвищення рівня холестерину і підвищеного ризику серцево-судинних захворювань. Однак результати дослідження Університету Південної Австралії спростовують цей міф, передають Патріоти України.

Професор Джон Баклі, провідний дослідник, пояснив, що головним ворогом для серця є не холестерин із яєць, а насичені жири, які містяться в таких продуктах, як бекон і сосиски. Вчені розділили вплив холестерину і насичених жирів та з’ясували, що вживання двох яєць на день у складі дієти з низьким вмістом насичених жирів не підвищує рівень ЛПНП.

Близько 60% дорослих в Англії мають підвищений рівень холестерину, часто про це навіть не підозрюючи. Професор Баклі наголосив: «Ми надали непохитні докази на користь скромного яйця. Тож при виборі сніданку турбуйтеся не про яйця, а про додаткові порції бекону чи сосисок, які більшою мірою впливають на здоров’я серця».

Британський фонд серця підтримує цю позицію і додає, що найважливішим є загальний раціон харчування. Збалансована дієта, багата фруктами, овочами, бобовими, цільнозерновими продуктами, рибою, горіхами та насінням, сприяє зміцненню серцево-судинної системи.

Перевірте себе! Слон чи руки - що ви побачили першим? Тест і його розшифровка

субота, 6 грудень 2025, 19:10

Оптична ілюзія обіцяє за лічені секунди розповісти про ваш рівень готовності до ризику в житті. Зображення містить лише два основні елементи - слона та дві людські долоні, але те, що ви побачите першим, нібито вказує на глибоко приховані риси характеру...

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...