Два простих інгредієнти - і ваші подушки і ковдри будуть ідеально чистими

Це питання рано чи пізно постає перед кожною господинею. Хочеться з мінімальною витратою часу і зусиль отримати відмінний результат. Напевно, потрібно купити якийсь дорогий супер засіб? А ось і ні! Всього пара дешевих інгредієнтів, побутова пральна машина - і ваші ковдри і подушки знову як нові, передають Патріоти України.

Чарівні засоби — це всього лише нашатирний спирт і рідке господарське мило. Обидві складові зараз легко знайти в господарських відділах магазинів. Варто звернути увагу лише на те, що краще саме рідке, а не натерте на тертці господарське мило — друге може просто повністю не випратися.

Що стосується кількості, то тут багато що залежить від жорсткості води в вашому регіоні. Зазвичай достатньо взяти по 100 мл одного та іншого засобу. Якщо ж вода дуже м'яка, то на 100 мл нашатирного спирту можна спробувати взяти всього 50 мл мила, і навпаки — для жорсткої води мила знадобиться більше. Орієнтуйтеся на піну, яку бачите під час прання — якщо її, на ваш погляд, замало, то можна долити мила прямо в процесі, або додати 1/2 столової ложки соди, що викличе більш рясне піноутворення.

Ковдру або подушку, яку ви будете прати закладіть в барабан пральної машини і вилийте отриману суміш прямо на тканину. Що стосується режиму прання, то можна вибрати «шерсть». Плюс цього режиму — довге замочування. Однак час прання — не великий, і не завжди гарантує ідеальний результат, якщо є значні забруднення. Для людей з алергією слід вибирати режим з додатковим і рясним полосканням. Якщо мета — вивести плями, можна вибрати режим для щільних тканин, наприклад «джинси». Прати слід при температурі 40°C, а щоб не перевантажувати пральну машину, для віджиму вибрати режим 800 оборотів.

В ідеалі випрані ковдри і подушки (окремо згадаємо, що мова весь цей час йде не про пухо-пір'яних подушках) потрібно просушити на вулиці. Тоді результат просто фантастичним: ідеально чисті постільні приналежності без будь-яких сторонніх запахів.

А ви це знали? Як назвати подружку гарним українським словом

четвер, 25 квітень 2024, 11:22

Це слово походить з латинської мови, зокрема, від лексеми "колегіум", що означає "товариство, спільна служба, співробітництво", передають Патріоти України. Українська мова має надзвичайно багато цікавих слів, просто про них мало хто знає. Щоб збагатити...

Це здивує! Тест у картинці визначить, ким ви були в минулому житті

четвер, 25 квітень 2024, 11:12

У багатьох релігіях існують переконання, що людина приходить в цей світ знову і знову у новому тілі. Якщо ви вірите що життя дається не один раз, пропонуємо пройти цей тест, передають Патріоти України. Виберіть картинку, не замислюючись та не витрачаюч...