Сніданок задає тон всьому дню, тому важливо обирати продукти, що підтримують здоров’я та енергію. На жаль, деякі звичні страви можуть, навпаки, завдати шкоди організму, якщо їсти їх регулярно, передають Патріоти України.
Дієтологи виділили кілька продуктів, від яких краще утриматися вранці, щоб уникнути серйозних проблем зі здоров’ям. Видання eatthis.com опублікувало список, щоб знати, що краще не додавати у своє ранкове меню.
Хоч вони й є швидким та смачним варіантом сніданку, постійне вживання їх може мати довгострокові наслідки для здоров’я. "Цукрові або сильно рафіновані пластівці здатні скоротити ваше життя, особливо якщо ви їсте їх щодня. Ці пластівці містять дуже багато цукру та майже не мають білка. Через це рівень цукру в крові різко піднімається, залишаючи вас голодними і дратівливими. Згодом це спонукає споживати ще більше солодкого протягом дня, що може призвести до діабету 2 типу та серцевих захворювань", – пояснює дієтолог Кортні Д'Анджело.
Улюблений багатьма продукт, який у разі надмірного вживання може завдати серйозної шкоди. "Бекон люблять усі, але його надмірне споживання може негативно вплинути на здоров’я. Це оброблене м’ясо з високим вмістом солі, що підвищує кров’яний тиск. Крім того, у ньому містяться нітрити та інші добавки, які шкідливо впливають на кишківник. А здоровий кишківник – це основа загального самопочуття та зв’язку з мозком", – зауважує Д’Анджело.
Іноді можна побалувати себе десертом, але регулярне споживання пончиків створює ризики для організму. "Основна проблема пончиків – надмірна кількість цукру у маленькій порції. Після такого сніданку організм мусить виділити багато інсуліну. Різкий стрибок цукру в крові змінюється таким же різким падінням, що провокує бажання з’їсти ще солодкого. Якщо повторювати це щодня, можуть розвиватися серйозні проблеми зі здоров’ям", – пояснює Д’Анджело.
Подібно до бекону, ковбаса є ще одним продуктом, який небезпечний у разі регулярного вживанні. "Оброблене м’ясо, як бекон, шинка чи ковбаса, містить нітрати та нітрити, що підвищують ризик розвитку раку шлунково-кишкового тракту, особливо товстої та прямої кишки. Ці продукти також багаті натрієм і насиченими жирами, що збільшує ризик ожиріння та серцево-судинних хвороб", – каже дієтолог Кімберлі Даффі.
Хоч це не їжа в класичному розумінні, регулярне споживання таких напоїв може завдати шкоди. "Високий вміст цукру у солодких кавових напоях сприяє запаленню, підвищує реакцію інсуліну та збільшує ризик ожиріння, діабету та серцевих захворювань", – попереджає доктор філософії, магістр охорони здоров’я Дана Елліс Ханнес.
Навіть на перший погляд щасливі шлюби можуть розпастися. Причина часто не в любові, а в трьох ключових факторах, які поступово руйнують зв’язок між партнерами, передають Патріоти України. Це найпоширеніша проблема. Коли партнери перестають слухати один...
Дослідження психологів та медиків свідчать, що світогляд людини прямо впливає на її здоров’я та тривалість життя. Оптимісти, як правило, живуть довше, тоді як песимісти частіше стикаються з проблемами здоров’я, пов’язаними зі стресом, передають Патріот...