Маковий рулет з чаєм або кавою - що може бути смачніше? Щоправда, треба вміти приготувати його. Для цього важливо скористатися перевіреними рецептами. Тонкостями приготування смаколика поділилася кулінарка з Кривого Рогу Елла Іванова, зазначають Патріоти України.
— Цей рулет я готую з віденського тіста, — каже Елла Іванова. — Начиняти рулет можна не лише маком, а й варенням з горіхами.
Маковий рулет
Для опари:Для тесту:
- 4 яйця
- 200 г цукру
- 300 г молока
- 35 г пресованих дріжджів
- 200 г вершкового масла
Для начинки (три варіанти):
- 1 кг борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- 10 г ванільного цукру
- сік половини апельсину
1-а начинка2-я начинка
- сливове варення
3-я начинка
- горіхи
- цукор
Приготування:
- мак
- вершкове масло
- 1 білок
- цукор
У миску додаємо яйця та цукор. Збиваємо до збільшення маси. Додаємо тепле молоко та дріжджі. Потім — розтоплене масло. Перемішуємо, залишаємо за кімнатної температури на 8−10 годин.
Просіюємо борошно. Додаємо сіль, сік половини апельсина, ванільний цукор. Добре вимішуємо тісто (поки воно не перестане липнути до рук).
Залишаємо в теплому місці на годину.
Горіхи (я використовую мигдаль) подрібнюємо з цукром. Мак проварюємо у молоці годину. Постійно помішуємо. Охолоджуємо. Додаємо білок, цукор, 30 г вершкового масла. Подрібнюємо блендером. З цього тіста виходить два великі рулети. Ділимо тісто на 6 маленьких та 2 великі порції. Розкочуємо маленькі та викладаємо начинку. Дві з маком, дві з горіхом та дві з варенням. Звертаємо. Розкочуємо великі та викладаємо мак та горіхи.
Залишаємо у теплому місці, на 1 годину. Випікаємо за температури 170−180 до готовності. Час залежить від розміру. Смачного!
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...