Ефект буде приголомшливим! Ось 10 реальних секретів схуднення, про які вам ніхто не розповість!

Зелень не допоможе. Принаймні, схуднути. Зате допоможуть м’ясо, сир і вершки, передають Патріоти України.

Вживання жирів в більших кількостях, ніж вуглеводів, – справжній ключ до схуднення, стверджує нова зірка світу дієтології Грант Петерсон, автор бестселера «Eat Bacon, Do not Jog».

Багато років поспіль Петерсон намагався схуднути звичайним способом: відмовлявся від жиру і витрачав щодня по годині часу на тренування. Але так і не зміг схуднути.

Після цього майбутній гуру почав пробувати одну нову дієту за іншою і прийшов до висновку, що простої зміни балансу спожитих і витрачених калорій мало. І всьому виною – гормон інсулін.

Коли ви споживаєте вуглеводи, саме інсулін потрібен для того, щоб перетворити їх у живильну глюкозу. Виробляє його підшлункова залоза.

Але у інсуліну є і ще одна функція. Він змушує «зайві» калорії перероблятися в жир. Якщо ж змінити свою дієту таким чином, щоб жиру в ній було більше, можна «навчити» організм використовувати його не тільки як «запас», а й як «основне паливо».

Якщо ви будете з’їдати за день не більше 50 г вуглеводів (тобто обмежитеся скибочкою хліба або одним бананом), то тіло увійде в стан «кетозу», тобто почне спалювати жир заради отримання енергії. Ця ідея і лежить в центрі системи схуднення по Петерсону. Ось 10 основних правил схуднення від нового кумира чоловіків і жінок, які мріють схуднути:

1. Їжте рибу, м’ясо і авокадо

Для того, щоб прискорити метаболізм, потрібно збалансувати співвідношення в організмі жирних кислот омега-6 і омега-3. Як правило, у нас занадто багато перших і занадто мало других.

Щоб це виправити, потрібно додати в свій раціон лосось, сардини, оселедець, анчоуси, молюсків, а також краби, креветки, морські гребінці, устриці і т.д.

Варто, однак, пам’ятати, що краще не їсти тунець і рибу-меч: у дорослих особин цієї риби дуже багато ртуті. Потрібними кислотами також багаті оливки, авокадо і горіхи. Є вони і в кокосовій олії.

Жири, що містяться в цих продуктах, вважаються хорошими, тому що метаболізуються інакше, ніж інші жири. І це найефективніше паливо для тіла, серця і головного мозку.

2. Замість традиційного сніданку випивайте чашку кави з маслом

Додайте в ранкову чашку чаю або кави 3-4 столових ложки вершкового або кокосового масла. Це ідеальний сніданок.

Якщо ж вам цього мало, додайте до сніданку класичний бутерброд або три яйця. Після того, як ви ввійдете в стан «кетозу», ви виявите, що більше не відчуваєте голоду вранці. І все ж снідати треба. Не їжте тільки з ранку солодощі: вони лише посилять вашу тягу до цукру і змусять переїдати протягом дня.

3. Відмовтеся від «цукрових кульок»

Коли всі їли тільки сезонні, маленькі і не завжди солодкі фрукти, все було добре. Тепер же на прилавках ви бачите не тільки продукти сільського господарства, скільки генної інженерії: величезні, гіпер-солодкі фрукти, які, здається, вже давно ростуть незрозуміло де, зате цілий рік.

Візьміть, наприклад, виноград. Що це, якщо не грона чистого цукру? Глюкоза, лактоза, сахароза та інші цукри рівномірно розподіляються по всьому тілу, але ось «фруктовий цукор», фруктоза – відправляється прямо до печінки. Якщо їй доведеться переробляти величезні кількості фруктози, вона не зможе нормально з цим справлятися. Результат: сахароза перетворюється на тригліцериди (небезпечні жири), які потрапляють назад в кров. А ці жири чітко осідають на ваших артеріях і стегнах.

4. Спробуйте постити, але з м’ясом

Всі знають про переваги посту, навіть люди невіруючі. Логіка зазвичай така: ви перестаєте (майже) є, рівень інсуліну падає, ви відчуваєте себе голодним, але організм при цьому худне.

Але якщо ваша задача саме в тому, щоб різко знизити рівень інсуліну в крові, то є два способи краще. По-перше, на час посту ви можете змусити себе їсти продукти з високим вмістом жирів і низьким – вуглеводів. По-друге, ви можете протягом 24 годин не їсти взагалі нічого, крім жирів (сир, збиті вершки, кокосова олія, оливкова олія, сало, яйця, жирне м’ясо).

5. Темні гіркі овочі – відмінна їжа!

Темні листові овочі на зразок капусти зазвичай мало хто любить. Але абсолютно даремно: це відмінне джерело речовин, що сприяють схудненню.

Зосередьтеся на капусті, цикорію, мангольді, шпинаті, салаті, кульбабах і гірчиці. Причому буде краще, якщо смак буде «натуральним», тобто злегка гіркуватим. Гіркоти цим зеленим овочам надають фітонутрієнти – відмінні і дуже корисні антиоксиданти.

6. Ніколи не їжте яєчні білки, омлети і картоплю

Жовток – ось найкраща частина яйця. Білок ж на 50% складається з білка яйцеклітини, і на 50% – з жиру, який потрібен йому для розвитку. Більшість людей думають, що яєчний жовток – джерело холестерину, який забиває наші артерії, але це не так. Холестерин, що міститься в яйцях, не забиває артерії, жир тут цілком «здоровий».

Тепер про картоплю. Ніяких цінних поживних речовин, крім калію, вона не містить. Зате в ній повно крохмалистих речовин, які негативно впливають на здоров’я людини.

7. Кокос – бог схуднення!

Кокосові горіхи – це з точки зору корисності для мозку «майже лосось», стверджує Петерсон. Частково це тому, що в цих фруктах майже немає вуглеводів. А почасти тому, що в них повно тригліцеридів середньої довжини ланцюга (MCTs). Кокосова олія взагалі складається з них на 66%.

MCT – це відмінний енергетик. Коли ці речовини згоряють в організмі, утворюються кетони (альтернатива «паливним елементам» глюкози), а це найкорисніший вид жирів.

Ось чому регулярне вживання в їжу кокосів – це ще й чудова профілактика ожиріння, раку, хвороб Альцгеймера і Паркінсона, інших неврологічних захворювань.

8. Їжте грецький йогурт

Він повинен бути з низьким вмістом жиру і без додавання цукру. Якщо простіше, то на смак він повинен бути кислим, а не солодким.

З ним ви отримаєте відмінний запас білка і корисних вуглеводів. А якщо ви не можете їсти його без фруктової добавки, то краще додайте туди просто трохи ягід.

9. Ви можете пити алкоголь

Перевага низкоуглеводної дієти в тому, що вона дозволяє не рахувати калорії. Ваша мета – обмежити надходження в організм саме вуглеводів.

І це хороші новини для любителів випивки. Головне – не пити пиво, тому що в ньому якраз повно вуглеводів. Зосередьтеся на напоях: віскі, джин, ром, текіла, віскі, горілка. У кожному з них – нуль вуглеводів. Якщо, звичайно, не розбавляти їх газованою водою.

10. Не бігайте

Є дослідження, які підказують, що біг – це насправді далеко не кращий спосіб схуднути. Куди ефективніше виявляються короткі, але надзвичайно інтенсивні тренування. Вони змушують м’язи «горіти» і споживати більше кисню.

Хороша новина – в тому, що для повноцінного щоденної тренування достатньо 5-10 хвилин. Погана – в тому, що за цей час ви повинні встигнути викластися по максимуму. У ці хвилини намагайтеся працювати на межі своїх можливостей. Дайте організму можливість гарненько «здригнутися». Пам’ятайте, що ваша мета – просто скинути вагу. А для цього найкраще підходять короткі вправи зі надсильним навантаженням.

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...