Ви помічали, що при одній і тій же кількості калорій їжа або допомагає втрачати вагу швидше, або кожні 100 г даються титанічними зусиллями? І найдивніше: можна їсти абсолютно корисну їжу і не худнути, а після заборонених продуктів вага раптом починає падати, передають Патріоти України.
Вчені вивчили, як чорний перець у поєднанні з куркумою впливає на засвоюваність м’яса з гамбургера. Виявилося, що жирне м’ясо стає кориснішим, якщо додати приправи під час його приготування. М’ясо – основне джерело білка. Тому використання приправ дозволить не відмовлятися від улюблених продуктів на період схуднення і принесе користь здоров’ю. Перець особливо корисний тим, хто займається спортом: покращує метаболізм, регулює вуглеводний і жировий обмін. Вчені рекомендують ввести його до раціону як харчову добавку для посилення корисного ефекту фізичної активності.
Молоко з куркумою може стати альтернативою протеїновим коктейлям або готовим питним йогуртам (в останніх зазвичай чимало цукру та інших домішок). Цей напій ще називають golden milk, «золоте молоко». Приготувати його можна вдома:
Готову пасту необхідно зберігати в холодильнику (але не понад місяць). В 1 ст. л. куркуми міститься: 26% від добової норми марганцю, 16% від добової норми заліза, незамінні жирні кислоти омега-3 і омега-6, вітаміни В6 і С. Вчені вважають, що зайва вага завжди пов’язана із запаленням в організмі. Якщо усунути цей процес, людина починає худнути швидше. Куркумін знижує запалення, окислювальний стрес і артеріальний тиск, покращує чутливість до інсуліну. Молочні продукти допомагають втрачати зайві кілограми. У людей, що п’ють молоко, знижується ризик діабету 2-го типу, серцево-судинних захворювань (особливо інсульту) і збільшується міцність кісток.
Вчені вивчили різницю у відчутті ситості, яке виникає після вживання на сніданок яєць і хлібобулочних виробів. Виявилося, що після білкового сніданку людина відчуває себе ситою набагато довше. Яєчня на сніданок допомагає з’їдати на 18% менше калорій за день. Читайте також: 6 простих лімфодренажних вправ, з якими вага йде без дієт Солодкий перець допоможе зрушити вагу з мертвої точки: в 100 г цього овочу міститься 213% від добової норми вітаміну С. Коли в організмі достатня кількість вітаміну С, він окислює на 1/3 більше жирів під час тренування, і вага йде вниз. Існує гіпотеза, що саме дефіцит вітаміну С призводить до того, що вага стоїть на місці.
Половинка грейпфрута перед їдою допомагає знизити вагу. У групі людей, які вживали склянку грейпфрутового соку або половинку свіжого грейпфрута, втрата ваги становила близько 1,5-1,6 кг за 12 тижнів. Важливо, що люди, які брали участь в дослідженні, не змінювали свого звичного раціону, а просто додали до нього грейпфрут. За рік така невелика зміна потенційно допоможе скинути 6,4 кг. В як білкову основу раціону можна використовувати рибу. Так, в 100 г сардин міститься 49% від добової норми білка, 68% від добової норми вітаміну D і 149% від добової норми вітаміну В12, низький рівень якого часто пов’язаний з наявністю зайвої ваги. Для порівняння, в 100 г лосося міститься 51% від добової норми білка і 58% від добової норми вітаміну В12.
100 г темного шоколаду (70-85% какао в складі) містять, у % від добової норми споживання:
Метаболізм може сповільнюватися на тлі нестачі заліза, цинку і селену. Зайва вага часто зустрічається у людей з низьким вмістом заліза в організмі. Тому важливо додавати до раціону продукти, що максимально задовольняють денну потребу в корисних речовинах. У 100 г шоколаду міститься 80 мг кофеїну, який прискорює метаболізм. Приблизно стільки ж кофеїну міститься в чашці еспресо. Червоний перець містить капсаїцин. Він прискорює обмін речовин, допомагає спалити більше калорій, надовго дає відчуття ситості.
Дослідники з Університету штату Флорида виявили, що сир – це чудесний варіант для пізньої вечері. Фахівці вивчали реакцію організму на 30 г білка, спожитого за 30-60 хвилин до сну. Сир поліпшив обмін речовин, позитивно вплинув на структуру м’язів і загальний стан здоров’я. Вишня багата антоціанами, які допомагають боротися з надлишками жиру в організмі. Вишневий сік – незамінний помічник для тих, хто активно займається спортом. Сік знижує відчуття втрати сили і допомагає швидше відновити м’язи, зменшує запалення в організмі. Із 150 г вишні організм отримує 40% від добової норми вітаміну А, 26% від добової норми вітаміну С.
Солодка картопля відрізняється від білої: вона містить мало крохмалю. Тому за своїми поживними властивостями, вмістом клітковини і калію, енергетичної цінності вона дуже схожа з бананом. На відміну від листових зелених овочів, картопля забезпечує нас білком високої біологічної цінності. Вчені активно досліджують, чи дійсно вживання картоплі веде до збільшення ваги, і спростовують цю ідею. Більша частина калорій в порції картоплі, приготовленої будь-яким способом (картопля фрі, обсмажена картопля, чипси), – це жири, які до того ж піддали тепловій обробці. Немає точних доказів того, що вживання картоплі, приготованої без олії (печеної або вареної картоплі), призводить до набору ваги. Картопля – чудове джерело нерозчинної клітковини, яка допомагає шлунку працювати швидше. В одному з досліджень вчені виявили, що солодка картопля допомагає боротися із зайвою вагою. Цей ефект можна пояснити тим, що після вживання картоплі почуття голоду настає пізніше, і в підсумку загальна калорійність добового раціону зменшується. У 100 г печеної картоплі міститься майже стільки ж клітковини, як і в бурому рисі, але менше калорій. Страву з печеної картоплі можна доповнити томатним соком або свіжими помідорами. Томатний сік допомагає зменшити об’єм талії. Це було з’ясовано в ході дослідження, в якому жінки випивали по 280 мл томатного соку щодня протягом 2 місяців. Цей ефект досягається завдяки лікопіну – речовині, що міститься в помідорах та інших червоних овочах і захищає нас від проблем з метаболізмом.
Православне свято 22 листопада за новим календарем (5 грудня за старим) - день пам'яті святителя Прокопія, який володів даром чудотворення і привів у християнську віру чимало людей (У народі - Прокоп'єв день, - Патріоти України). Українські віряни тако...
Печінка — це важливий орган, який легко пошкодити певною їжею та нездоровим раціоном. Зокрема, алкоголь може спричинити жирову хворобу, а шкідлива їжа часто призводить до неалкогольної жирової хвороби печінки, яка може вплинути на її функцію, передають...