Ефект приємно вразить! Чим підживити виноград, щоб ягоди були більшими і солодшими

Слід докласти багато зусиль, щоб отримати соковитий та щедрий урожай винограду. Це примхлива культура, яка не завжди приживається на грядках і потребує правильного підживлення, передають Патріоти України.

Обирати потрібно лише ті сорти, які акліматизовані у вашому регіоні. Краще не поєднувати кілька сортів винограду на одній грядці – високорослі види будуть затінювати та пригноблювати низькорослі.

Виноград схильний до численних хвороб, погано переносить сезон дощів і посуху та потребує своєчасного підрізання гілок. Чим підживлюють виноград, щоб він був солодким та як збільшити урожай – читайте у матеріалі OBOZREVATEL.

Як вирощувати виноград

Саджанці – найпростіший та найпопулярніший спосіб. Потрібно вибрати міцний на вигляд кущ з добре розвиненою кореневою системою. Садять виноград восени, коли температура опуститься до +8-+10 °С.

Є сорти, які погано приживаються саджанцями, тому їх розводять за допомогою відводок

Також іноді використовують контейнерний метод. Саджанці вирощують вдома у спеціальному контейнері або горщиках. Важливо перед посадкою саджанців обробити ґрунт високою температурою, прибрати всі хвороботворні мікроби та спори.

Основні правила вирощування винограду

  1. Потрібно встановити міцну основу, на якій буде формуватися, триматися та зростати лоза.
  2. Бур’яни слід виривати регулярно, інакше про якісний урожай можна забути.
  3. Періодично виноград обробляють спеціальними засобами від паразитів та хвороботворних спор.
  4. Щоосені обов’язково треба зрізати лозу.
  5. Якщо у регіоні суворі зими, коріння та лозу краще вкрити, щоб захистити від сильних морозів.
Коли та чим підживлювати виноград

Важливо не пропустити правильний момент для внесення добрив. Обробку слід починати після появи зав'язей. Ефективним буде мінеральне підживлення. У велику ємність наливаємо 10 літрів води та додаємо 2 столові ложки нітрофоски. Ретельно розмішуємо, допоки добриво повністю не розчиниться. Після цього просто обприскуємо кущі винограду.

Підгодівля дуже проста, але багата на корисні елементи. Це добриво містить азот, фосфор та калій, які незамінні для вирощення якісного та щедрого врожаю. Досвідчені городники кажуть, що плоди будуть більшими, соковитішими та солодшими, ніж зазвичай. Є й інші способи підживити виноград. Можна, наприклад, використати суміш із суперфосфату, аміачну селітру, органіку та деревну золу.

Городникам на замітку! Обробіть картоплю цим розчином - ізабудете про колорадських жуків

вівторок, 16 квітень 2024, 18:44

Найкращі народні засоби для обробки картоплі від шкідників та хвороб: поради досвідчених городників, передають Патріоти України. Щоб шкідники трималися подалі від грядки з картоплею, її слід обробити перед висаджуванням цими засобами. Тоді влітку можна...

Треба лише кілька хвилин! Психологічний тест у картинці дасть відповідь на питання, яке вас найбільше хвилює

вівторок, 16 квітень 2024, 18:12

Цей психологічний тест допоможе розібратися у проблемах, які зараз вас хвилюють найбільше. Оберіть картинку, а вона дасть відповідь на усі питання, передають Патріоти України. Проблема насправді серйозніша, ніж здається на перший погляд. Можливо, рішен...