Ефект приємно вразить! Названо спецію, яка допомагає знизити рівень цукру в крові

Користь спецій не обмежується поліпшенням смаку їжі. Вони також мають справжні оздоровчі властивості. І коли справа доходить до зниження рівня цукру в крові та підвищення резистентності до інсуліну, список очолює імбир, передають Патріоти України.

За словами доктора Канчан Койя, імбир містить потужні поліфеноли, такі як гінгерол, які борються із запаленнями, що може побічно допомогти збалансувати рівень цукру в крові.

"Запалення пов'язане з резистентністю до інсуліну і поганим контролем рівня цукру в крові. Отже, балансування запалення за допомогою таких спецій, як імбир, може благотворно вплинути на рівень цукру в крові", - зазначила вона.

Як показав огляд і метааналіз, опублікований у журналі Nutrients 2024 року, імбир натщесерце значно знижує рівень цукру в крові та рівень інсуліну.

"Деякі дослідження показують, що імбир може позитивно впливати на рівень цукру в крові, покращуючи чутливість до інсуліну та сповільнюючи перетравлення вуглеводів, що призводить до меншого стрибка цукру в крові після їжі", - зазначила дипломована дієтологиня Колетт Міко.

За даними метааналізу досліджень, опублікованого в журналі Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2018 року, імбир може пригнічувати ферменти, що відіграють роль у перетравлюванні та всмоктуванні вуглеводів, а також впливати на шляхи, пов'язані з метаболізмом глюкози, і захищати бета-вуглеводи. Окрім того, імбир позитивно впливає на рівень холестерину.

Розставлено крапки над "і": При якій температурі правильно прати постільну білизну та рушники - не 40°C і не 60°C

неділя, 6 липень 2025, 18:15

Прання постільної білизни і рушників є невід’ємною частиною підтримки чистоти та гігієни у домі. Важливо не лише регулярно проводити цей процес, але й правильно обирати температуру прання, адже саме вона впливає на якість очищення, знищення бактерій, п...

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...