
Звичайна дрібка спеції може перетворити вашу чашку кави на справжнє джерело корисних речовин, які позитивно впливають на метаболізм і кишківник. Дві прості добавки для підвищення користі ранкового напою знайдуться майже на кожній кухні. Про це пише Daily Mail з посиланням на поради гарвардського гастроентеролога, доктора Саураба Сетхі, передають Патріоти України.
Доктор Сетхі, який має 1,3 мільйона підписників в Instagram, наголосив, що більшість людей не використовують прості, але ефективні добавки. Першою у його списку стоїть кориця, яку виготовляють і подрібненої висушеної кори касієвих дерев.
«Проста дрібка кориці може допомогти знизити стрибки рівня цукру в крові та додати потужні антиоксиданти», — зазначив лікар.
Антиоксиданти — це сполуки, які нейтралізують шкідливі молекули, так звані вільні радикали. Вільні радикали викликають в організмі окислювальний стрес, який своєю чергою може підвищувати вразливість до таких хвороб, як рак, захворювання серця і діабет. Регулярне споживання антиоксидантних продуктів, зокрема кориці, допомагає зменшити цей стрес.
Друга і, мабуть, найсмачніша добавка у списку доктора Сетхі — порошок темного шоколаду. Він багатий на поліфеноли (рослинні сполуки, які також є потужними антиоксидантами), які «працюють разом із кавою, щоб живити ваші корисні бактерії кишківника».
Дослідження показують, що поліфеноли в шоколаді допомагають підвищити рівень корисних кишкових бактерій, як-от біфідобактерії та лактобацили, що є життєво важливим для загального здоров’я та імунітету.
Оптична ілюзія обіцяє за лічені секунди розповісти про ваш рівень готовності до ризику в житті. Зображення містить лише два основні елементи - слона та дві людські долоні, але те, що ви побачите першим, нібито вказує на глибоко приховані риси характеру...
Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...