Ефект приємно вразить! Ось яка спеція перетворює ранкову каву на "супербатарейку"

Звичайна дрібка спеції може перетворити вашу чашку кави на справжнє джерело корисних речовин, які позитивно впливають на метаболізм і кишківник. Дві прості добавки для підвищення користі ранкового напою знайдуться майже на кожній кухні. Про це пише Daily Mail з посиланням на поради гарвардського гастроентеролога, доктора Саураба Сетхі, передають Патріоти України.

Кориця: антиоксидантний удар і контроль цукру

Доктор Сетхі, який має 1,3 мільйона підписників в Instagram, наголосив, що більшість людей не використовують прості, але ефективні добавки. Першою у його списку стоїть кориця, яку виготовляють і подрібненої висушеної кори касієвих дерев.

«Проста дрібка кориці може допомогти знизити стрибки рівня цукру в крові та додати потужні антиоксиданти», — зазначив лікар.

Антиоксиданти — це сполуки, які нейтралізують шкідливі молекули, так звані вільні радикали. Вільні радикали викликають в організмі окислювальний стрес, який своєю чергою може підвищувати вразливість до таких хвороб, як рак, захворювання серця і діабет. Регулярне споживання антиоксидантних продуктів, зокрема кориці, допомагає зменшити цей стрес.

Темний шоколад: живлення для мікробіоти кишківника

Друга і, мабуть, найсмачніша добавка у списку доктора Сетхі — порошок темного шоколаду. Він багатий на поліфеноли (рослинні сполуки, які також є потужними антиоксидантами), які «працюють разом із кавою, щоб живити ваші корисні бактерії кишківника».

Дослідження показують, що поліфеноли в шоколаді допомагають підвищити рівень корисних кишкових бактерій, як-от біфідобактерії та лактобацили, що є життєво важливим для загального здоров’я та імунітету.

Скільки разів на тиждень можна їсти макарони - відповідь може здивувати

субота, 27 грудень 2025, 6:11

Макарони давно стали важливою частиною середземноморської дієти, яку вважають однією з найкорисніших у світі. Попри популярність білкових дієт, експерти наголошують: вуглеводи, зокрема паста, необхідні для енергії, гарного самопочуття та відчуття ситос...

Не пийте капучино після вечері - ось чому

субота, 27 грудень 2025, 5:40

Капучино - смачний молочний напій, але після ситної трапези він може викликати дискомфорт та здуття живота, особливо у людей з непереносимістю лактози. Молоко в напої уповільнює травлення і зменшує стимулюючий ефект кофеїну на шлункову кислоту та жовч,...