Ефект приємно вразить! Простий, але дієвий спосіб збільшити врожай огірків навіть на неродючому ґрунті

Кожен городник щорічно сподівається на високий урожай огірків, тому в цьому матеріалі розповімо, яким простим методом можна підвищити врожай огірків у кілька разів, передають Патріоти України.

Хто насправді придумав при підживленні огірків застосовувати борну кислоту – незрозуміло, але мабуть перші цей метод випробували агрономи, коли і добрив знайти було практично неможливо.

В даний час борну кислоту застосовують практично в кожному приватному господарстві, для підвищення родючості томатів та огірків.

Завдяки бору рослина добре розвивається і зав’язує багато плодів.

  • тому що краще розвивається коренева система рослини;
  • на рослинах більше формується зав’язей за рахунок безперервного фотосинтезу.

При обприскуванні або підживленні бором необхідно суворо дотримуватись пропорцій, оскільки він засвоюється рослиною відразу, а при передозуванні є вірогідність обпекти листя.

Підживлення бором на бідних ґрунтах проводять на всіх етапах: обробка перед посівом, підживлення розсади та дорослих рослин.

Для обприскування огірків при нестачі застосовують наступний розчин: 2 г бору на 2 літри води.

ВАЖЛИВО! Борна кислота розчиняється лише у гарячій воді. Тому спочатку її розводять у будь-якій ємності, після чого доводять до необхідного обсягу.

Профілактичне обприскування розчином проводять не рідше 1 разу на 20 днів з розрахунку 10 г борної кислоти на 10 літрів води. Не використовуйте бор більше 4 разів за сезон.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...