Ефект приємно здивує! Як почистити губку, щоб убити мікроби

Підтримка чистоти й свіжості на кухні - одне з найважливіших завдань для будь-якої господині. Губки для миття посуду є невіддільною частиною кухонного інвентарю, але з часом вони забруднюються, накопичуючи залишки їжі, жир і бруд, що може призвести до розмноження бактерій і неприємного запаху, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Однак не варто поспішати викидати їх — існують прості та ефективні способи очищення губок, які подовжать їхній термін служби та дадуть змогу заощадити кошти. У цій інструкції ми розглянемо два дієвих методи зі знежирення та дезінфекції кухонних губок.

По-перше, для дезінфекції губок можна скористатися сольовим розчином. Візьміть глибоку ємність і налийте в неї дві склянки гарячої води. Додайте дві столові ложки солі та ретельно перемішайте. Повністю занурте губку в розчин і залиште її на ніч. Вранці дістаньте губку і промийте її під проточною водою — вона буде готова до подальшого використання.

По-друге, ефективним методом є відбілювання губок за допомогою спеціальних засобів. Для цього в чотирьох літрах гарячої води розчиніть одну склянку відбілювача або порошку для прання білої білизни. Помістіть губку в розчин і залиште її на 10-15 хвилин. Потім ретельно прополощіть губку в чистій воді доти, доки весь бруд не буде видалено.

Регулярне очищення та дезінфекція кухонних губок не тільки подовжує їхній термін служби, а й забезпечує гігієнічність під час миття посуду. Ці прості методи легко здійсненні й не вимагають дорогих засобів. Дотримуючись цієї інструкції, ви зможете підтримувати чистоту і свіжість кухонного приладдя, створюючи комфортну і гігієнічну атмосферу на вашій кухні.

А ви це знали? Заряджання смартфона можна прискорити натисканням лише однієї кнопки

четвер, 9 травень 2024, 18:45

Наразі багато людей користуються смартфонами, але зазвичай ігнорують сім правил правильної зарядки гаджета. Втім, бувають випадки, коли телефон потрібно дуже швидко зарядити. Виявляється, достатньо натиснути на смартфоні одну кнопку, щоб зарядка відбув...

Дізнайтеся свій душевний стан - тест у картинці

четвер, 9 травень 2024, 18:12

Душевний стан людини не визначається його настроєм або характером. Цей показник залежить від наявності негативних емоцій і переживань, а також від того, як людина на них реагує. Часто ми настільки глибоко ховаємо почуття, що самі насилу можемо оцінити ...