
Часи гонінь на жири, як на причину появи зайвої ваги далеко позаду. Тепер нутриціологи переконують - якісні жири допомагають підтримувати високий рівень енергії та насичують організм важливими елементами, передають Патріоти України. Але які жири їсти, щоби швидше схуднути?
Видання She Finds звернулось до дієтолога Кетрін Джервасіо за порадою. І вона назвала три продукти, які містять багато жирів і стануть корисним доповненням до вашої дієти. В тому числі спрямованої на зниження ваги.
Оливкова олія
Із усіх рослинних олій саме оливкова має найвищий відсоток мононенасичених жирів, які здатні знижувати рівень поганого холестерину в крові. У ній таких майже три чверті. Вона також містить антиоксиданти олеуропеїн та олеокантал, які допомагають боротись із запаленням в організмі, що дуже корисно, адже швидко відновлює його здоров’я та налагоджує життєві процеси. На оливковій олії можна смажити, її можна додавати у салати та інші страви – варіантів маса.
Авокадо
Авокадо багатий на мононенасичені жири, які корисні для серцево-судинної системи та травлення при схудненні. Також він містить вітаміни Е, С та А, які діють як антиоксиданти для підтримки здоров'я організму, та здатні дещо прискорити метаболізм. Але не захоплюйтесь, у цих плодах справді високий вміст жирів, який при надмірному споживанні може почати відкладатись на талії. Тому одного авокадо на день більш ніж достатньо.
Мигдаль
Якщо ви полюбляєте перекусувати горіхами, спробуйте перейти на мигдаль. Він є джерелом рослинного білка і багатий на клітковину. Це водночас допомагає процесу травлення і забезпечує тривале відчуття ситості. А вміст ненасичених жирів у складі цього горіха доходить до 65%, що дозволяє боротись з підвищеним холестерином.
Сир - поживний продукт, але його щоденне вживання має як плюси, так і мінуси. За словами дієтолога Керрі Ганс, у сирі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину ЛПНЩ і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Бага...
Ніацин (вітамін B3), відомий як вітамін для енергії та шкіри, дедалі частіше привертає увагу вчених як важлива підтримка для печінки. Нові дослідження показують: він може допомагати запобігати та сповільнювати розвиток жирової хвороби печінки - як у лю...