Ефект приємно здивує! Названо три жири, які варто їсти більше для здорового схуднення

Часи гонінь на жири, як на причину появи зайвої ваги далеко позаду. Тепер нутриціологи переконують - якісні жири допомагають підтримувати високий рівень енергії та насичують організм важливими елементами, передають Патріоти України. Але які жири їсти, щоби швидше схуднути?

Видання She Finds звернулось до дієтолога Кетрін Джервасіо за порадою. І вона назвала три продукти, які містять багато жирів і стануть корисним доповненням до вашої дієти. В тому числі спрямованої на зниження ваги.

Оливкова олія

Із усіх рослинних олій саме оливкова має найвищий відсоток мононенасичених жирів, які здатні знижувати рівень поганого холестерину в крові. У ній таких майже три чверті. Вона також містить антиоксиданти олеуропеїн та олеокантал, які допомагають боротись із запаленням в організмі, що дуже корисно, адже швидко відновлює його здоров’я та налагоджує життєві процеси. На оливковій олії можна смажити, її можна додавати у салати та інші страви – варіантів маса.

Авокадо

Авокадо багатий на мононенасичені жири, які корисні для серцево-судинної системи та травлення при схудненні. Також він містить вітаміни Е, С та А, які діють як антиоксиданти для підтримки здоров'я організму, та здатні дещо прискорити метаболізм. Але не захоплюйтесь, у цих плодах справді високий вміст жирів, який при надмірному споживанні може почати відкладатись на талії. Тому одного авокадо на день більш ніж достатньо.

Мигдаль

Якщо ви полюбляєте перекусувати горіхами, спробуйте перейти на мигдаль. Він є джерелом рослинного білка і багатий на клітковину. Це водночас допомагає процесу травлення і забезпечує тривале відчуття ситості. А вміст ненасичених жирів у складі цього горіха доходить до 65%, що дозволяє боротись з підвищеним холестерином.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...