Ефект приємно здивує! Що треба додати у воду під час варіння яєць, щоб шкаралупа злітала сама

Як правильно вартити яйця, щоб шкаралупа легко чистилася, передають Патріоти України.

Іноді буває досить складно почистити яйця, бо білок прилипає до шкаралупи і вони повністю втрачають свій привабливий вигляд. Втім, вирішити цю проблему досить просто, лише треба додати один інгредієнт у воду, тоді шкаралупа сама злітатиме з них. Розповідаємо, чому яйця можуть іноді погано чиститися, як вирішити це питання.

Чому варені яйця погано чистяться

  • Яйця занадто свіжі. У яєць, які пролежали хоча б тиждень, білок підсихає, тому під шкаралупою з’являється більше повітря. А під час варіння у цьому повітряному просторі збирається пара, яка не дає білкові прилипати до шкаралупи. Якщо продукт свіжий, то повітря у повітряній камері практично немає.
  • Холодна вода. Якщо яйця класти у дуже холодну воду, їх нагрівання йде занадто повільно, тому білок прилипає до шкаралупи.
  • Якщо чистите гарячі яйця, тоді білок прилипатиме до шкаралупи, треба почекати, поки вони повністю охолонуть.
  • Починаєте чистити з гострого кінця. У тупому кінці яйця знаходиться повітряна камера, тому треба починати чистити саме з цього боку, а не з гострого.
  • Яйця зберігаються у дуже холодному місці. Якщо продукт перемерзає, він дуже погано чиститься, так як білок прилипає до шкаралупи.

Що додати у воду під час варіння яєць, щоб вони добре чистилися

Аби яйця рівномірно зварилися та добре чистилися, їх варто правильно готувати. Спочатку треба налити в каструлю холодну воду й обережно покласти туди яйця. Вони повинні бути повністю покриті водою. Не слід одразу ставити каструлю на плиту, нехай яйця побудуть у холодній воді упродовж 10 хвилин.

У процесі варіння треба додати пів столової ложки солі і після закипання зменшити вогонь. Через п’ять хвилин вимкніть вогонь і дайте яйцям постояти ще кілька хвилин у гарячій воді. Налийте в окремий посуд холодної води, додайте столову ложку звичайного оцту й акуратно опустіть туди яйця. Коли вони повністю охолонуть, можете приступати до очищення, шкаралупа сама злітатиме з яєць.

Секрет господинь! Що обов’язково треба додати у фарш для пельменів, біляшів і чебуреків

вівторок, 20 серпень 2024, 8:07

Соковитий фарш у багатьох стравах відіграє найважливішу роль, зокрема пельмені, біляші чи чебуреки можуть бути несмачними, якщо у тісто засунути невміло зроблений фарш, передають Патріоти України. Фарш для соковитих виробів треба робити не з пісного м’...

А ви це знали? Чи можна варити картоплю та моркву разом

вівторок, 20 серпень 2024, 7:12

Для багатьох овочевих салатів, наприклад, для популярного і улюбленого багатьма олів’є, потрібна картопля та морква. При цьому додавати їх слід саме у вареному вигляді, передають Патріоти України. Господині, які прагнуть заощадити час, воліють одночасн...