Ефект вразить! Як відмити душову кабінку від розводів, залишків мила і вапна - п’ять домашніх способів

Догляд за душовою кабіною - непроста задача для любителів чистоти. Адже мильні плями та вапняний наліт накопичуються тут дуже сильно. Саме тому потрібно знати, якими домашніми засобами найкраще мити душову кабіну та іншу сантехніку, передають Патріоти України.

Оцтовий спрей

Оцет можна використовувати для догляду за сантехнікою у розчині і в чистому вигляді. Але краще брати не кулінарний його різновид, а білий – він сам по собі не залишить плям та сильного запаху. Щоби зробити оцтовий спрей, змішайте його в рівних пропорціях з водою і налийте суміш у пляшку з розпилювачем. Все, що залишиться, це розпорошити його на скло чи іншу поверхню, залишити діяти на 30 хвилин, а потім змити і протерти поверхню насухо.

Лимонна кислота

Харчова кислота добре впорається із вапняним нальотом. Її теж зручно використовувати у спреї. Для цього треба пакетик засобу розчинити у половині літру води. Спосіб використання – аналогічний з оцтовим.

Нашатирний спирт

Розчин нашатирю добре впорається зі стійкими плямами. Щоби приготувати його, треба додати столову ложку засобу у літр води. Наносити таку рідину треба за допомогою м’якої тканини, після чого ретельно протирати скло або іншу поверхню.

Перекис водню

Аптечний перекис водню – хороший засіб не тільки для чищення, але й для знезараження сантехніки. Наносити його потрібно нерозбавленим за допомогою ганчірки, після чого добре протерти поверхню сухою серветкою.

Гліцериновий засіб для захисту скла

Щоби на склі душової кабіни довше не збиралось забруднення, її можна обробити засобом на основі гліцерину. Щоби його виготовити, треба взяти:

  • склянку води;
  • 5 крапель нашатирного спирту;
  • 0,5 літра рідкого гліцерину.

Всі складники треба ретельно перемішати, щоби отримати однорідну рідину. Наносити її на скло найкраще після чищення. Засіб необхідно ретельно розтерти по поверхні. Час від часу захисний шар потрібно буде оновлювати.

Поради із догляду за склом у ванній

Щоби позбутись стійких плям не використовуйте жорстку сторону губки чи металеву щітку. Вони залишать видимі подряпини. Краще обробити забруднене місце кілька разів поспіль.

Для нанесення очищувальних засобів та полірування скла найкраще підходять ганчірки з мікрофібри. Вони не лишають по собі ворс, який треба додатково знімати.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...