Тепла половина року - сезон пилюки, коли білі шкарпетки, які ми вдягаємо під легкі кросівки та кеди швидко робляться сірими. Відіпрати цей наліт буває дуже непросто, передають Патріоти України.
Однак видання Express розповіло про кілька лайфхаків, які допоможуть легко і швидко повернути шкарпеткам білизну. Всі необхідні для цього засоби можна знайти практично на будь-якій кухні. Йдеться про звичайну харчову соду та білий оцет.
Звісно, можна скористатись і хімічним відбілювачем, але агресивні речовини в його складі – кисень або хлор – можуть швидко пошкодити волокна тканини. Сода ж пере шкарпетки значно більш делікатним способом. До того ж вона ефективно поглинає усі неприємні запахи.
Для початку шкарпетки варто замочити у содовому розчині. Для цього у таз із теплою водою потрібно додати половину склянки соди і добре її розмішати. У цій рідині річ має простояти кілька годин. В ідеалі – всю ніч, або, якщо вам зручніше робити такі маніпуляції зранку, то весь робочий день. Після того, як шкарпетки добре відмокнуть у соді, їх потрібно добре витиснути – значна частина забруднення піде уже на цьому етапі.
Після цього трикотажний виріб відправляють у пральну машину і в барабан додають ще пів склянки соди. Але, оскільки цей засіб може робити тканину жорсткою, то у відсік для кондиціонера вливають ще дві столових ложки оцту – він, навпаки, пом’якшує текстиль. А ще оцет так само має відбілювальну та дезодоруючу дію.
Прати з таким додатковими засобами необхідно на повному циклі при 40 градусах. Якщо висушити випрані таким чином шкарпетки на відкритому повітрі, вони не матимуть жодних сторонніх запахів.
Смородина – одна з найпопулярніших садових ягід. Вона досить невибаглива у догляді і при цьому дає справді чудовий урожай. Проте дуже важливо не наробити помилок з підживленням рослини. Як пише видання "На пенсії", неправильні добрива, внесені навесні,...
Смажене м’ясо може вийти жорстким. Це є прикрість, яку можна виправити. Але будемо відверті, якщо якість першопочаткового продукту була незадовільною, отримати ніжний та м’який стейк чи відбивну не варто сподіватись. В будь-якому випадку не втрачайте о...