Ефект здивує! Як прибрати неприємний запах із взуття - прості та бюджетні лайфхаки

Кожному з нас хочеться, аби улюблена нова пара взуття не тільки довше мала бездоганний вигляд, але й запах. Останнього пункту дотримуватися інколи важче, ніж здається, передають Патріоти України.

Взуття неприємно пахне - що робити

Неприємний запах вашого взуття може з легкістю зіпсувати загальне враження про вас. Ви можете бути вкрай охайною людиною, але фізіологія здатна підводити у найнеочікуванішій ситуації. Розглянемо кілька лайфаків, як прибрати неприємний запах із взуття.

  • Оцет або перекис водню

Цей спосіб вважають одним з найлегших та найдієвіших. Достатньо покласти у взуття ватний диск, змочений перекисем водню, або оцетом. Вони вберуть неприємний запах за лічені хвилини. Але не перестарайтеся з кількістю рідини, аби не довелося ще й сушити ваше взуття.

  • Сода, вугілля або дитяча присипка

Перелічені вище засоби мають гігроскопічні властивості - здатні швидко поглинати вологу, у середовищі якої розмножуються бактерії, які й викликають неприємний запах. Якщо ви ще думаєте, як прибрати запах із взуття в домашніх умовах, тоді шукайте соду, активоване вугілля, або дитячу присипку. Достатньо висипати трохи одного з цих засобів у середину взуття на ніч, а вранці пропилосити його або струсити.

  • Чай

Цей спосіб перевірений часом і першим спадає на думку у пошуку варіантів, чим прибрати запах у взуття. Чайні пакетики точно є у кожному домі та навіть у кожному офісі. Покладіть по пакетику у взуття, а вранці здивуєтеся відсутністю неприємного запаху. Чай поглине його повністю.

  • Шматочок мила

Розуміємо ваше здивування, адже не відразу зрозуміло, навіщо класти мило у взуття. Однак це один з найдієвіших лайфхаків, особливо актуальний для людей, які багато прогулюються, або займаються спортом. Просто покладіть шматочок мила у взуття після прогулянки, а вранці воно матиме свіжий запах. Можна застосовувати мило з ароматичними добавками.

  • Спреї та дезодоранти

У мас-маркеті безліч засобів, які допоможуть прибрати запах із взуття вдома за кілька хвилин. Вони борються із проблемою на молекулярному рівні, тому є досить ефективними.

Окрім лайфхаків рекомендуємо не забувати про гігієну взуття. Регулярно просушуйте його, віддавайте у хімчистку, або періть у пральній машинці. Правильний догляд також впливає на запах взуття.

Джерело: УНІАН

Кросівки Under Armour: комфорт для кожного

вівторок, 23 квітень 2024, 12:22

Велику популярність серед спортсменів та любителів активного способу життя здобули кросівки Under Armour чоловічі завдяки своїм унікальним технологіям і високій якості виконання. Ці кросівки відомі не тільки завдяки стильному дизайну, але й унікальним ...

Майонез та окрошка: Кулінари розповіли, чи варто їх поєднувати

вівторок, 23 квітень 2024, 11:15

Літом багато людей готують окрошку. Страва проста та для спекотних днів добре йде, бо гарячі супи та борщі недоречні. На них немає апетиту. І є одне питання, над яким точаться суперечки: додавати майонез в окрошку чи ні, передають Патріоти України. Як...