Ефект здивує! Навіщо люди кладуть лаврове листя у пральну машину

Для більшості людей прання зводиться до простого закидання брудних речей у барабан, засипання порошку і натискання кнопки пуск. Але дехто творчо і винахідливо підходить до такого звичного заняття, передають Патріоти України.

Багато людей абсолютно не підозрюють, що одяг набагато швидше псується, якщо його прати в гарячій воді, якщо його неправильно відсортувати або якщо використовувати занадто сильний засіб для прання, пише 247NewsAgency. Для прання кольорового одягу стане в нагоді лавровий лист, який завжди є під рукою і легко замінить дорогі засоби.

Незвичайне використання лаврового листа

Швидше за все кожен хоча б раз у житті випадково додавав яскраво забарвлену річ до білого чи кольорового прання. На жаль, наслідки такого недогляду можуть бути плачевними. Одяг просто змінює колір, а білий взагалі псується назавжди. Виявляється, вихід із цієї ситуації є і не обов’язково використовувати відбілювач чи інші хімічні засоби.

Додайте у пральну машину лавровий лист та почніть прати. Такий спосіб з давніх-давен використовували наші мами і бабусі. Багато людей не знають, що лавровий лист може допомогти зберегти кольоровий одяг і навіть відновити його первісний колір. Можна кинути лавровий лист прямо в пральну машину і почати прати. А якщо колір одягу суттєво змінився, то краще спочатку замочити його у відварі, це дасть набагато кращий ефект.

Рецепт відвару

Покладіть в каструлю жменю лаврового листа, додайте води і доведіть до кипіння. Залиште на 15 хвилин, щоб трохи охололо, потім киньте в розчин одяг і залиште на кілька годин. Нарешті виперіть одяг, як зазвичай, у пральній машині або вручну.

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....

Які хитрощі допоможуть виправити ситуацію, якщо борщ вийшов надто кислим

четвер, 2 травень 2024, 18:07

У борщу завжди присутня впізнавана кислинка, без якої страву не вийде назвати класичною, передають Патріоти України. Однак будь-яка господиня може перестаратися, у результаті чого страва стає надмірно кислою. Як правило, ця ситуація виникає у тому випа...