Зараз як ніколи актуально все, що стосується розсади, адже у більшості садівників-городників настала пора і всі підвіконня заставлені контейнерами з "підростаючим поколінням", інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.
Сьогодні розповімо про доступне всім органічне добриво, яке чудово підходить для розсади, кімнатних рослин та інших городніх культур. Йтиметься про бананові шкірки. У складі бананової шкірки містяться такі мікроелементи як :
По суті, ці шкурки — це натуральне органічне калійне добриво дуже м'якої та ефективної дії, що не спричиняє опіків коріння і стебла рослин.
У шкірці недостиглих бананів присутні гормони росту, тому вона стимулює якнайшвидше проростання насіння (як, наприклад, сік алое), краще вкорінення розсади і саджанців і подальший активний ріст молодих рослин.
Перший спосіб приготування добрива для розсади
Бананові шкірки від 3-4 бананів нарізають і заливають окропом, дають настоятися в ньому на 1-1,5 год. Потім рідину зливають, а масу, що залишилася, перекладають у 3-літрову банку, заливають теплою водою і залишають на 4-5 днів у темному місці.
Рідину проціджують і розбавляють водою 1:2 для кореневих підживлень і 1:10 для позакореневих. Нерозбавлений настій можна зберігати в холодильнику до 1 місяця, в щільно закритому посуді і використовувати в міру потреби.
Другий спосіб приготування добрива
Можна використовувати свіжі дрібно порізані шкірки від банана. Їх просто вносять під нижній шар ґрунту, а зверху засипають ґрунтом для розсади. А в нього вже сіють насіння або пікірують розсаду. Спосіб дуже ефективний, оскільки кірки містять природний стимулятор росту, то рослини швидко набирають силу, міцніє їхній імунітет. Також можна вносити такі свіжі кірки в посадкові ями, під час висаджування рослин у теплицю або відкритий ґрунт.
Третій спосіб приготування добрива з бананової шкірки
Шкірку нарізають на невеликі шматочки, висушують на відкритому повітрі (в літній період) або на батареї (в зимовий). Після висушування шкірку подрібнюють до стану порошку в ступці або кавомолці. Готовим порошком посипають ґрунт біля рослин. Для розсади використовують по 1 ч. л. під кожне стебло.
Безумовно, всім подобається, коли млинці виходять з дірочками. Така страва має дуже апетитний зовнішній вигляд, передають Патріоти України. Однак домогтися подібної ніздрюватості досить складно. Потрібно враховувати одразу декілька нюансів приготування...
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...