Ефект здивує! Ось як городники можуть використати бананову шкірку

Зараз як ніколи актуально все, що стосується розсади, адже у більшості садівників-городників настала пора і всі підвіконня заставлені контейнерами з "підростаючим поколінням", інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Сьогодні розповімо про доступне всім органічне добриво, яке чудово підходить для розсади, кімнатних рослин та інших городніх культур. Йтиметься про бананові шкірки. У складі бананової шкірки містяться такі мікроелементи як :

  • калій
  • магній
  • фосфор
  • азот
  • натрій
  • кальцій

По суті, ці шкурки — це натуральне органічне калійне добриво дуже м'якої та ефективної дії, що не спричиняє опіків коріння і стебла рослин.

У шкірці недостиглих бананів присутні гормони росту, тому вона стимулює якнайшвидше проростання насіння (як, наприклад, сік алое), краще вкорінення розсади і саджанців і подальший активний ріст молодих рослин.

Перший спосіб приготування добрива для розсади

Бананові шкірки від 3-4 бананів нарізають і заливають окропом, дають настоятися в ньому на 1-1,5 год. Потім рідину зливають, а масу, що залишилася, перекладають у 3-літрову банку, заливають теплою водою і залишають на 4-5 днів у темному місці.

Рідину проціджують і розбавляють водою 1:2 для кореневих підживлень і 1:10 для позакореневих. Нерозбавлений настій можна зберігати в холодильнику до 1 місяця, в щільно закритому посуді і використовувати в міру потреби.

Другий спосіб приготування добрива

Можна використовувати свіжі дрібно порізані шкірки від банана. Їх просто вносять під нижній шар ґрунту, а зверху засипають ґрунтом для розсади. А в нього вже сіють насіння або пікірують розсаду. Спосіб дуже ефективний, оскільки кірки містять природний стимулятор росту, то рослини швидко набирають силу, міцніє їхній імунітет. Також можна вносити такі свіжі кірки в посадкові ями, під час висаджування рослин у теплицю або відкритий ґрунт.

Третій спосіб приготування добрива з бананової шкірки

Шкірку нарізають на невеликі шматочки, висушують на відкритому повітрі (в літній період) або на батареї (в зимовий). Після висушування шкірку подрібнюють до стану порошку в ступці або кавомолці. Готовим порошком посипають ґрунт біля рослин. Для розсади використовують по 1 ч. л. під кожне стебло.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...