Ефект здивує! Що робити, щоб півонії довше стояли у вазі - корисні лайфхаки

Півонії -розкішні квіти, які однаково добре виглядають як на клумбі чи у садку, так й у букеті. Але якщо на кущі вони цвітуть пару тижнів, то у воді рідко коли почуваються добре краще пари днів. Втім, існує декілька лайфхаків, як продовжити життя букету із півоній, передають Патріоти України.

OBOZREVATEL поцікавився хитрощами флористів. Допоможуть кілька простих дій і недорогі підручні засоби з домашньої аптечки.

Якщо півонії трошки змарніли під час транспортування, реанімувати їх допоможе холодна ванна. Після того, як вони полежать у воді, стебла потрібно буде підрізати під гострим кутом, щоби отримати максимальну можливу площу для всотування води.

Найкраще обрізати півонії під струменем холодної води, або зануреними у воду. В ідеалі довжина зрізу має становити 3-5 сантиметрів. Також необхідно видалити усе листя, яке потрапляє всередину вази – воно може пришвидшити загнивання квітки.

А щоби продовжити свіжість самих пелюсток, у воду добре буде додати звичайний аспірин. На 1 літр води достатньо буде 1 таблетки. Добре спрацює також борна кислота у пропорції 0,5 чайної ложки на літр. Ці речовини стримають розвиток бактерій у воді і створять кисле середовище, яке підтримає свіжість квітів.

Ну і наостанок порада з розміщення вази з квітами. На букет не повинні потрапляти прямі сонячні промені. Вони обпалять пелюстки півоній і пришвидшать їх висихання. Ідеальним місцем стане напівзатінений прохолодний куток без протягів.

Секрет досвідчених господинь! Що додати до квашеної капусти, щоб вона вийшла смачна та хрумка

середа, 24 квітень 2024, 10:07

Зробити смачну квашену капусту - це мистецтво. Не кожна господиня володіє навичками її приготування. Ще й процес займає час: білокачанну капусту потрібно нашаткувати, нам’яти, смачно приправити, передають Патріоти України. Результат ніяк не порівняти...

Родина оцінить: Як запекти картоплю з хрумкою скоринкою та м’якою всередині

середа, 24 квітень 2024, 9:12

Рецепт запеченої картоплі надзвичайно простий, але вона виходить неперевершена. Рум’яна скоринка та м’яка структура всередині нікого не залишать байдужими, передають Патріоти України. Підготуйте наступний перелік продуктів:. Для отримання найсмачнішої...