Ефект здивує! Вчені назвали продукт, що покращує зір і підтримує пам’ять

Авокадо, який має багато корисних властивостей та підтримує здоров'я серця, шлунково-кишкового тракту, шкіри та нервової системи, як з'ясували вчені, також є корисним для здоров'я очей, передають Патріоти України.

Як пише healthdigest.com, авокадо містить лютеїн та зеаксантин, які підтримують здоров'я очей, а також є джерелом корисних жирів, каротиноїдів та ключових вітамінів — A, E та K. Всі ці мікроелементи допомогають боротися із захворюваннями, які погіршують зір: макулярною дегенерацією та діабетичною ретинопатією, а також генетичним захворюванням пігментним ретинітом.

Видання, посилаючись на дослідження, опубліковане в журналі Nutrients, пише, що щоденне вживання авокадо може покращити увагу та пам'ять й загалом поліпшити роботу мозоку. Під час іншого дослідження, результати якого публікував Міжнародний журнал психофізіології, вчені з'ясовували, чи може щоденне вживання авокадо допомогти людям із надмірною вагою або ожирінням мислити ясніше. Після дванадцятитижневого дослідження з'ясувалося, що люди, які щодня вживали авокадо, краще справлялися із завданнями на увагу та концентрацію.

Також видання наводить перелік інших продуктів, які можуть допомогти підтримувати здоров'я очей.

Це, зокрема, риба, яка багата на корисні жири, включаючи омега-3 жирні кислоти, а також яйця, багаті на вітамін А, лютеїн, зеаксантин і цинк.

Такого ви ще не куштували! Намазка-асорті із сала - усі будуть у захваті

неділя, 21 грудень 2025, 5:40

Чи траплялося вам купити сало не таке смачне, як хотілося б? Не варто засмучуватися. Мало того, що є способи тверде сало зробити делікатесним, так його можна легко перетворити на гастрономічний шедевр, передають Патріоти України. Рецепт кулінарки Елли ...

Не сміття, а скарб: Чим корисна горіхова шкаралупа

субота, 20 грудень 2025, 23:10

Більшість людей після очищення горіхів просто викидають шкаралупу. Займайтеся нею інакше - вона може стати корисною у саду, вдома та навіть для догляду за собою, передають Патріоти України. Перед використанням шкаралупу слід ретельно промити та висушит...