Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока - хрустка скоринка і пишна середина

Смак рогаликів знайомий нам ще з дитинства, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Тепла вода – 3/4 склянки;
  • Дріжджі – 2 ч.л.;
  • Олія – 1 ст.л.;
  • Дрібка солі;
  • Варення, або джем.

Приготування:

  1. У теплу воду додаємо 1 ст. л. цукру і дріжджі.
  2. Після цього, додаємо 1 ст. л. борошна і відставляємо миску вбік, доки дріжджі не почнуть працювати.
  3. Через 15 хвилин має утворитися пінка.
  4. Борошно необхідно просіяти і змішати разом із цукром та сіллю.
  5. У борошно виливаємо наші дріжджі і додаємо олію.
  6. Починаємо замішувати тісто. Якщо ви бачите, що вам треба ще борошна, можете сміливо додавати.
  7. Тісто накриваємо рушником і відставляємо у тепле місце на годину, щоб воно підросло.
  8. Після цього, ще раз обережно замішуємо тісто і ділимо його на 3 частини.
  9. Кожну частину необхідно розкатати коло і поділити його на 8 трикутників.
  10. На широкий край трикутників викладаємо невелику кількість варення і закручуємо у рогалик. Кінці необхідно добре закріпити, аби варення не витікало під час випікання.
  11. Деко необхідно змастити олією і викласти на нього наші рогалики.
  12. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо наш десерт протягом 20 хвилин.
  13. Готові охолоджені рогалики можна присипати цукровою пудрою.

Смачного!

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...

Ви могли це не знати! Навіщо кактусу колючки та чим загрожує їх втрата

вівторок, 16 грудень 2025, 18:45

Їхня назва походить від латинського succus - “сік”, адже головний резервуар води ховається всередині м’ясистого стебла. В пустелі дощі випадають рідко, а пекуче сонце миттєво випаровує вологу. Щоб зберегти дорогоцінну воду, кактуси покриваються товстою...