Економні рогалики за 20 хвилин без яєць і молока - хрустка скоринка і пишна середина

Смак рогаликів знайомий нам ще з дитинства, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Тепла вода – 3/4 склянки;
  • Дріжджі – 2 ч.л.;
  • Олія – 1 ст.л.;
  • Дрібка солі;
  • Варення, або джем.

Приготування:

  1. У теплу воду додаємо 1 ст. л. цукру і дріжджі.
  2. Після цього, додаємо 1 ст. л. борошна і відставляємо миску вбік, доки дріжджі не почнуть працювати.
  3. Через 15 хвилин має утворитися пінка.
  4. Борошно необхідно просіяти і змішати разом із цукром та сіллю.
  5. У борошно виливаємо наші дріжджі і додаємо олію.
  6. Починаємо замішувати тісто. Якщо ви бачите, що вам треба ще борошна, можете сміливо додавати.
  7. Тісто накриваємо рушником і відставляємо у тепле місце на годину, щоб воно підросло.
  8. Після цього, ще раз обережно замішуємо тісто і ділимо його на 3 частини.
  9. Кожну частину необхідно розкатати коло і поділити його на 8 трикутників.
  10. На широкий край трикутників викладаємо невелику кількість варення і закручуємо у рогалик. Кінці необхідно добре закріпити, аби варення не витікало під час випікання.
  11. Деко необхідно змастити олією і викласти на нього наші рогалики.
  12. Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо наш десерт протягом 20 хвилин.
  13. Готові охолоджені рогалики можна присипати цукровою пудрою.

Смачного!

Їсте чіпси щодня? Ось що вони насправді роблять із вашим тілом

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:55

Картопляні чіпси давно стали популярною закускою, без якої не обходиться жоден кіносеанс або вечірка. Проте, регулярне вживання цього хрусткого задоволення може обернутися серйозними проблемами зі здоров’ям. І мова не лише про зайві кілограми, передают...

Одна ложка - і смак картоплі вже не той. Простий трюк для тих, хто не любить нудні обіди

п’ятниця, 18 липень 2025, 23:10

Хоч ми й охоче експериментуємо з новими рецептами, звичайна варена картопля досі залишається основою домашніх страв. Вона смачна, ситна й універсальна. Проте її приготування часто здається нудним і довгим. Добре, що є прості трюки, які не лише прискоря...