Експерти розповіли, чому варто додати редьку до раціону

Поки ще сезон у самому розпалі експерти з журналу Baazar розповіли, що редьку варто додавати до раціону і чому це важливо для вашого організму.

Джерело вітамінів та мінералів

Редька – один із недоцінених суперфудів. Коренеплід багатий на вітамін С (одна чашка сирої редьки містить близько 30% добової норми), який необхідний організму для різних цілей: від вироблення білка молодості колагену до захисту від вірусів та хвороботворних бактерій. Крім того, у редьці є деякі вітаміни групи В, калій, кальцій, магній та залізо.

Допомагає контролювати цукор у крові

Різкі зміни рівня цукру на крові несуть безліч неприємних наслідків для організму. Найнешкідливіші – підвищення апетиту і, як наслідок переїдання, а надалі – розвиток цукрового діабету другого типу. Хімічні сполуки, які містяться в редьці, запобігають стрибкам глюкози в крові та регулюють обмінні процеси.

Багатий антиоксидантами

Антиоксиданти – наші головні помічники у боротьбі з хронічними захворюваннями та старінням. Вони ефективно борються з окислювальними процесами та захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами. Редька, поряд з іншими хрестоцвітими овочами, багата різними антиоксидантними сполуками, причому вони містяться не тільки в самому коренеплоді, але і в листі і насінні рослини.

Дієтичний продукт

Редька – продукт низькокалорійний. В одній чашці сирої редьки міститься всього 20 ккал, багато клітковини та навіть невелика кількість рослинного білка. Її можна додавати до салатів і сандвічів — коренеплід не тільки зробить їх корисними, але й надовго позбавить вас від почуття голоду завдяки високому вмісту харчових волокон.

Зміцнює імунітет

Ще кілька століть тому у народі сирою редькою з медом лікували різні застудні захворювання. Коренеплід багатий глікозидами – ці речовини не лише надають йому характерного терпкого смаку, але й забезпечують надійний захист організму від вірусів та хвороботворних бактерій. Крім сильних протимікробних якостей, редька добре зміцнює імунний захист організму за рахунок зберігання вітамінів і мінералів: особливо вітаміну С, калію, магній і марганцю.

Швидко й смачно! Як приготувати гречаники - альтернативу дерунам

вівторок, 25 червень 2024, 18:07

Деруни готують частіше, ніж гречаники. Якщо ви їх скуштуєте, то зміните свою думку. Зрештою, це не тільки смачно, але й корисно. Читайте рецепт приготування далі у статті, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі компоненти:. Цибу...

А ви це знали? Чому не можна заливати чай окропом

вівторок, 25 червень 2024, 17:30

Чай - улюблений напій багатьох українців. Однак, мало хто задумується про те, що неправильна температура води під час заварювання повністю його псує, передають Патріоти України. Через окріп смак та аромат чаю можуть бути повністю зіпсовані. А ще неправ...