Поки ще сезон у самому розпалі експерти з журналу Baazar розповіли, що редьку варто додавати до раціону і чому це важливо для вашого організму.
Редька – один із недоцінених суперфудів. Коренеплід багатий на вітамін С (одна чашка сирої редьки містить близько 30% добової норми), який необхідний організму для різних цілей: від вироблення білка молодості колагену до захисту від вірусів та хвороботворних бактерій. Крім того, у редьці є деякі вітаміни групи В, калій, кальцій, магній та залізо.
Різкі зміни рівня цукру на крові несуть безліч неприємних наслідків для організму. Найнешкідливіші – підвищення апетиту і, як наслідок переїдання, а надалі – розвиток цукрового діабету другого типу. Хімічні сполуки, які містяться в редьці, запобігають стрибкам глюкози в крові та регулюють обмінні процеси.
Антиоксиданти – наші головні помічники у боротьбі з хронічними захворюваннями та старінням. Вони ефективно борються з окислювальними процесами та захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами. Редька, поряд з іншими хрестоцвітими овочами, багата різними антиоксидантними сполуками, причому вони містяться не тільки в самому коренеплоді, але і в листі і насінні рослини.
Редька – продукт низькокалорійний. В одній чашці сирої редьки міститься всього 20 ккал, багато клітковини та навіть невелика кількість рослинного білка. Її можна додавати до салатів і сандвічів — коренеплід не тільки зробить їх корисними, але й надовго позбавить вас від почуття голоду завдяки високому вмісту харчових волокон.
Ще кілька століть тому у народі сирою редькою з медом лікували різні застудні захворювання. Коренеплід багатий глікозидами – ці речовини не лише надають йому характерного терпкого смаку, але й забезпечують надійний захист організму від вірусів та хвороботворних бактерій. Крім сильних протимікробних якостей, редька добре зміцнює імунний захист організму за рахунок зберігання вітамінів і мінералів: особливо вітаміну С, калію, магній і марганцю.
Очищення душових лійок із вапняним нальотом – важке завдання, але, на щастя, є один натуральний засіб, який допоможе з ним справитися, передають Патріоти України. До того ж, він є на кожній кухні – йдеться про білий оцет. Щоб видалити вапняний наліт з ...
Буряк господині часто використовують для приготування страв. І всі знають, що варити його довго, але є прості хитрощі, які скоротять процес і збережуть смак овочу і його поживну цінність. За допомогою правильного методу ви зможете зварити буряк менш ні...