Експерти розповіли, чи правда, що продукти не можна заморожувати повторно

Німці дуже ретельно ставляться до свіжості продуктів. Вони свято вірять у те, що одного разу заморожений продукт після розморожування не можна заморожувати знову. І все тому, що в ньому можуть виникнути шкідливі бактерії. Але це не зовсім так – за певних обставин заморожувати продукти повторно можна без жодного страху.

Заморожувати продукти знову ж таки можна?

Щодо сирої риби, м’яса, птиці, то ці продукти дійсно небажано заморожувати двічі. Але є продукти, які не втрачають своїх властивостей і після повторної заморозки. Це, зокрема, хліб, овочі, фрукти. Їх можна без побоювання заморозити знову, навіть якщо вони вже розтанули.

Але що робити, якщо ви розморозили надто багато м’яса чи курки? Невже надлишок доведеться викинути? Даніела Крел із Центру споживачів Баварії каже, що це «завжди залежить від того, наскільки свіжа їжа». Якщо м’ясо вже хоч трохи полежало в теплі, то в ньому, напевно, з’явилися бактерії, оскільки волога та тепло — ідеальне середовище для них. І тоді заморожувати його знову точно не можна.

Багато хто помилково вважає, що в морозилці бактерії та мікроби гинуть. Це не так, каже Крел: за низьких температур процес розвитку шкідливих мікроорганізмів лише сповільнюється.

Спочатку приготувати, а потім заморозити

Вихід із ситуації простий. За словами експерта, потрібно приготувати розморожене м’ясо, наприклад, зварити його або зробити фарш та обсмажити. А вже потім знову заморозити. У такому вигляді продукту не загрожуватиме ніякі мікроби.

А найкраще завжди розморожувати стільки, скільки ви дійсно споживаєте. Тим більше, що з кожним заморожуванням і розморожуванням продукти втрачають вологу, а це погіршує їх харчові властивості.

Що означає напис на упаковці

Заморожувати вдруге можна лише «бездоганні» продукти, але в ідеалі між двома заморозками має бути етап приготування.

Крел також вказала на те, що на упаковці заморожених продуктів часто є напис: “Не заморожувати повторно”. Вона пояснила, що це підвищений запобіжний засіб, щоб розморожені продукти споживалися негайно. Оскільки за плюсових температурах ймовірність розмноження мікробів зростає.

Швидко й смачно! Як приготувати гречаники - альтернативу дерунам

вівторок, 25 червень 2024, 18:07

Деруни готують частіше, ніж гречаники. Якщо ви їх скуштуєте, то зміните свою думку. Зрештою, це не тільки смачно, але й корисно. Читайте рецепт приготування далі у статті, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі компоненти:. Цибу...

А ви це знали? Чому не можна заливати чай окропом

вівторок, 25 червень 2024, 17:30

Чай - улюблений напій багатьох українців. Однак, мало хто задумується про те, що неправильна температура води під час заварювання повністю його псує, передають Патріоти України. Через окріп смак та аромат чаю можуть бути повністю зіпсовані. А ще неправ...