"Еліксир" молодості! Чим снідати жінкам за 50 років, щоб залишатися молодими і здоровими

Експертка з харчування радить жінкам після 50 років починати свій день з певного продукту, щоб залишатися здоровими і подовжити молодість.

Дієтологиня і авторка книги "The Sports Nutrition Playbook" Еммі Гудзон розповіла, що у віці після 50 років жінкам потрібно їсти на сніданок білкові продукти.

Як зазначає спеціалістка, існують певні вікові пороги. Коли людина їх долає, то в її організмі відбуваються серйозні зміни, які впливають на м'язи, кістки, клітини. Звісно, неможливо повністю зупинити процес старіння, але певні зміни в житті та правильні звички можуть допомогти зробити його менш драматичним.

Як пояснює Еммі Гудзон, якщо правильно скласти свій раціон, то можна забезпечити організм достатньою кількістю вітамінів та поживних речовин. А це, в свою чергу, допомагає пом'якшити негативні наслідки тих змін, що відбуваються з віком. Тому експертка радить жінкам після 50 років регулярно вживати в їжу білок, як рослинний, так і тваринний, тому що в цьому віці організм вже втрачає м'язову масу, а білок є найкращим продуктом для її зміцнення.

Будь-який продукт з високим вмістом білка є найкращою їжею для жінок, які перетнули рубіж у 50 років. В міру того, як ми стаємо старшими, наше тіло втрачає приблизно 2-3% м'язової маси на 10 років життя. І щоб запобігти цьому найкраще, що ви можете зробити, це споживати високоякісний білок, особливо на сніданок.

Експертка рекомендує починати свій день з 25-30 г білка. Так, каже Еммі, організм буде виробляти амінокислоту, яка необхідна для підтримки м'язевої маси. А ще виникає позитивний "побічний" ефект — ви будете довше відчувати ситість, а тому зможете протриматися без шкідливих для фігури перекушування до обіду.

Гудзон радить придивитися до таких варіантів сніданку, як грецький йогурт без смаку з мюслями без цукру та половинкою банана, варені яйця чи омлет, бутерброд з цільнозернового хліба з сиром, шинкою та овочами.

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...

Є секрет! Як варити макарони, щоб вони точно не злиплися

субота, 27 липень 2024, 17:08

Під час варіння макаронних виробів у недосвідчених господинь буває прикрість: макарони розварилися, злиплися або прилипли до дна каструлі. Щоб цих казусів не було, достатньо знати декілька правил, передають Патріоти України.