Енергетичні вампіри: ТОП-5 популярних продуктів, які провокують хронічну втому

Для багатьох з нас втома - є звичайною справою, враховуючи активний спосіб життя і нестачу сну. Але для мільйонів людей синдром хронічної втоми може позначитися на якості життя, оскільки цей стан триває місяцями, передають Патріоти України.

Також відомий як захворювання міалгічний енцефаломієліт, симптомами якого є не тільки сильна втома, але й проблеми зі сном, також хворі можуть відчувати біль у суглобах, труднощі з концентрацією уваги та хворобливі відчуття у лімфатичних вузлах.

Як зазначає видання Eatthis, дані з приводу харчових обмежень людей, які хворіють на це захворювання, дуже обмежені. Відомо, що пробіотики, деякі коензими та добавки, а також какао та омега-3 жирні кислоти, можуть зменшити синдром хронічної втоми. Але для остаточного підтвердження цих даних, потрібні ретельніші дослідження. Але вживання в їжу таких продуктів як цільнозернові, фрукти, овочі та риба допомагають знизити стомлюваність серед населення в цілому, що так само стосується і людей з подібним захворюванням.

Хоча жорсткої дієти для синдрому втоми і немає, є певні продукти, які можуть викликати ці симптоми. Якщо ви відчуваєте хронічну стомлюваність, є п'ять продуктів, вживання яких варто обмежити, або відмовитися від них, щоб відчути себе бадьорішим.

Жирне м'ясо

Надмірний відсоток жиру, які містяться у м'ясі шкідливий. За даними спостережень, вживання нездорових жирів у їжу пов'язані з синдромом хронічної втоми. У той час як пісніші варіанти, такі як курятина, біфштекс і свинина принесуть більше користі.

Хліб з вибіленого борошна

Очищений білий хліб містить мінімальну кількість клітковини. А з досліджень, згаданих вище, недолік клітковини також може викликати втому. Вживання ж цільнозернового хліба принесе вам більше користі, тому що в ньому більший вміст харчових волокон.

Солодощі

А саме цукерки, головною складовою яких йде цукор, що особливо виключає такі макроелементи, як білки та жири. Що призводить до різкого підвищення глюкози в крові, а потім до такого ж різкого її спаду, через який ви відчуватимете млявість і сонливість. Якщо хочеться щось солодке, краще з'їсти шматочок темного шоколаду. Поліфеноли у складі какао не викличуть такого різкого сплеску.

Газовані напої

За даними досліджень газування має високий вміст кукурудзяного сиропу та фруктози, які можуть провокувати запальні процеси. Якщо врахувати, що синдром хронічної втоми це своєрідний відбиток слабо вираженого запалення, то виключивши солодке газування, можна позбутися небажаних симптомів.

Спиртні напої

Всім відомо, що алкоголь викликає зневоднення організму. І навіть у людей, які не мають синдрому хронічної втоми, подібні неприємні симптоми можуть проявитися.

Це така смакота! Простий рецепт домашнього ароматного сала

неділя, 28 квітень 2024, 21:30

Сало смачне, якщо його правильно приготувати. Найкраще приготувати його самому. Пропонуємо рецепт, за яким сало вийде ароматним, ніжним та стане ваше фаворитом. З магазинним його не порівняти, передають Патріоти України. Для приготування вам знадобитьс...

Навіщо цінителі кави додають у напій лимонний сік

неділя, 28 квітень 2024, 21:14

Кава входить у щоденний раціон практично кожної людини: цей чудовий напій допомагає підбадьоритися, активувати роботу мозку та надати організму сили, передають Патріоти України. Однак гурмани постійно намагаються зробити смак кави ще більш виразним та ...